om vinyl fordonsinteriörer

om vinyl fordonsinteriörer

Vinyl har ofta varit ett alternativ till läderklädsel. Det är lättare att ta hand om, kan det se jämförbara med läder och kostar en bråkdel av priset.
Vinyl är också ett slitstarkt material som kan motstå blekning, men sprickor kan vara ett problem för vinyl interiörer i fordon

Historia

Vinyl har länge använts i bilar. Mest klassiska bilar från 1950 och 1960 har vinylklädsel i motsats till läder. När dessa fordon görs 40 och 50 år sedan var det billigare att använda vinyl än det var att använda läder. Dessutom kan användningen av vinyl i motsats till läder minskat betydligt priset för ett nytt fordon.

Identifiering

om användningen av vinyl som bil klädsel var allmänt används kan ett fordon fortfarande köpas med lädersäten om bilen köparen föredra.
Vinyl är faktiskt gjord av en typ av plast. En vinyl förening är identifierad som en förening som är ekologisk och innehåller en ethenyl eller vinyl grupp.
Vinyl är mycket lik läder, men när du rör den, kommer du att känna skillnaden. Läder tenderar att ha en hårdare konsistens, medan vinyl är smidigare och känns lite plasticlike vid beröring.
som läder, kommer vinyl i en mängd olika färger.

Fördelar

Till skillnad från läder, är vinylklädsel mycket lättare att rengöra och ta hand om. Vinyl kan normalt rengöras med vatten och tvål, medan läder bör behandlas regelbundet att undvika sprickbildning och uttorkning.
Vinyl behandlingar finns tillgängliga att hålla vinyl klädsel i toppform. Dessutom märken från penna och markör är lätta att ta. Penna och markör är nästan omöjliga att ta bort från läderklädsel.

Överväganden

Även vinyl kan se ut som läder och är lättare att rengöra och ta hand om än läder, det finns ett par saker som gör läder bättre. Det första är sprickbildning. Vinyl är mycket benägna att sprickor när de utsätts för extrem värme och kyla. Till exempel om du inte har tonade rutor, kommer din klädsel utsätts för direkt solljus och höga temperaturer på sommaren. Dessutom kommer samma att hända på vintern. Den klä möbler kommer att utsättas för extremt låga temperaturer. Eftersom vinyl består av plast föreningar, blir det ibland spricker.

Varning

vinylklädsel också kan vara farligt i extremt varmt väder. Vinylsäten kan bli mycket varma och kan bränna dig om du bär shorts eller kjol. Det bästa sättet att skydda dig från att bli bränd är att lägga en handduk ner på din plats när bilen är parkerad. Dessutom lämnar ditt Windows rullade ner bara en liten bit låter luft komma in i fordonet kommer dock sätena fortfarande varm.


Relaterade artiklar


Lägga till en gas kan filler till din gård lastbil
fördelarna med att byta olja
hur man byter en glödlampan i en Honda Accord
Hur upprätthålla motorolja hjälpa till att hålla en motor i funktion?
om bilen läckor
hur man återställer datorn på en 2003 gmc
Felsökning tändsystemet i en GMC Sierra
om jump-starta en bil
hur du tar bort cigarett lukter från din bil
hur man byter en glödlampan i en Hyundai Sonata