om punkterade däck

om punkterade däck

Vad är platt däck? Det låter som att fråga vad är meningen med livet. Men definitionen här kanske bara rädda dig från att hamna på sidan av vägen. Att veta orsakerna till punkteringar, hur man förebygger dem och det bästa sättet att fixa punkteringar, kan vara lika viktig som stil och däcket skiftnyckel

Identification

Det är ett skämt människor använder när de hoppar av ett däck för reparation, de kommer att säga, "Det är bara platt på botten. "Är det definitionen av en punktering -?. En som är helt platt med noll tryck Egentligen är det bäst för bilister att betrakta som platta varje däck som har förlorat 30 procent av rekommenderat tryck Låt oss anta att däcket var uppblåst ordentligt vid det senaste oljebytet-säg 2000 miles sedan Däcket är markerad och det är det ner till 20 psi från 32 psi upp på den dörr som däcket är platt och måste uppmärksammas på OK kan det bero på få ordentligt blåsa den en gång och. . . kontrollera det i ett par dagar. Men det är bara inte en bra idé att vänta på däcket fairy att arbeta sin magi.

Typer

däcktillverkare definiera skada på ett däck, som är led på vägen, som en väg fara skada. Det skulle innehålla allt du kan stöta på i vägbanan inklusive gropar. Tyvärr är dessa oftast inte omfattas av nya däck garantier om du inte betala extra vid köpet. Sedan finns det punkteringar som orsakas av defekter i material eller utförande. Dessa täcks av inneboende garantier, men ersättningen är beroende av en utvärdering av däckföretaget. Flat däcken är också orsakas av störningar i fordonets styr-eller fjädringssystem, men vanligtvis tar det lite tid för dessa förhållanden att orsaka ett däck att gå lägenhet. Vandalism finns också en punktering orsak. Leta efter hål i däcksidan. Två samverkande punkteringar på samma sida av bilen är döda ge-vägar.

Funktioner

Förutom att vara slut på eller nästan på luft, vad är platta däck ut? Punkterat däck som behåller objektet som en blixt tenderar att tappa luft långsamt. Teknikern kan berätta hur länge du har kört omkring med bulten i dina däck efter hur mycket av huvudet på bulten har nedslitna. Förmodligen det värsta som kan dyka upp i dina däck är en industriell stapelvara. Det gör två olika hål ungefär en halv tum isär ofta kräver en däckbyte. Den platta däck din mekaniker hatar att se är de med tunga hänger ut. Naturligtvis måste dessa bytas ut, men fortfarande utgör en fara för tjänsten persons händer medan demontering av däcket. Ett däck kan också gå platt förskyllan av sina egna. Hjulet kan skadas på grund av en jättegryta eller ett hjul kan rosta på insidan och hindra däckvulsten från sittplatser ordentligt. Ett däck som inte är helt uppblåst och har utsatts för vatten kommer att gå platt om det fryser under natten när is bildas mellan däck pärla och fälgen.

Förebyggande /Lösning

Med tanke på vägmiljön, flat däcken är oundvikligt. Även Run Flat däck lider skada i utökad lågtryck episoder. Så med små möjligheter att en lösning på punktering, är det näst bästa strategin för förebyggande. Undvika skräp i vägen och bromsa i förväg av gropar är naturligtvis en del av planen. Så hur annars kan du undvika att fastna med punktering? Försök att förutse däck problem. Nya däck med massor av kött på slitbanan kan absorbera ett objekt som skulle punktera en väl slitet däck. Så något som en liten skruven strax gör ett tickande ljud och ger dig chansen att ta bort det från ett nytt däck. Medan ett slitet däck i samma scenario skulle lämna dig platt. En månatlig promenad runt din bil är den bästa förebyggande åtgärden. Om det ser låg inte lämna det åt slumpen och sätta en luft mätare på den. Om du är mer än några pounds kort, få det kontrollerat. Inkludera ett däck utvärdering varje gång du få din bil på service. Det ska inte kosta dig något. Om den gör det, kanske du inte ska få ditt arbete där.

Expert Insight

botemedel mot en punktering är naturligtvis reparation. Däcket ska alltid tas bort från fälgen och lappat från insidan. Kombinationen kontakten och patch gör ett utmärkt jobb att stärka det skadade området och fylla punktering hålet med reparation material så tunga rostar inte. Komma åt insidan av däcket gör också att teknikern till fullo undersöka däcket. Ibland skadan går utöver punktering. En lång spik till exempel kan också riva upp insidan av däcksidan också. Använd Fix-a-plan (aerosol kan skriva) endast i extrema nödsituationer. Tala alltid om för att reparera anläggningen du har använt den. Några tidiga versioner av den produkt som används en brandfarlig drivgas och alla typer presentera en enda röra för reparation person. Bindemedel som används med plåster fungerar inte bra om inte alla flytande form fix-a-plan har tagits bort. Slutligen, skulle du bli förvånad över hur snabbt en helt punktering, kör på fälgen, kommer att förstöra den inre skyddsfilmen på en annars repareras däck. Antag att däcket har noll tolerans för noll psi.


Relaterade artiklar


hur man byter en styrstag i en Mitsubishi Eclipse
hur man återställer ljuset kontrollera motorn
hur man byter en clockspring i en Nissan Pathfinder
Felsökning tändsystemet i en Pontiac Grand Am
hur du justerar timingen i en Honda Prelude
hur man rengör och polera krom hjul
hur man inspektera drivlinan i en Toyota Corolla
hur man inspektera drivlinan i en toyota tundra
hur man inspektera för däck defekter i en VW Beetle
Drevning ceder fasader