om imma olja

om imma olja

Vinterförvaring av motorn av säsongs utrustning eller ett fordon förlänger motorns livslängd. Skydd av den inre motordelar från rost och korrosion genom smörjning är nödvändig för att lagra motorer i hela de kallare månaderna. Imma olja är viktigt att processen för att bevara en motor för användning i nästa säsong, eftersom det förlänger livslängden på motorn och minskar dess underhålls-och driftskostnader. Imma olja är lätt att applicera, och resultaten är värt investeringen

Betydelse

När säsongens fordon och utrustning förvaras under de lågsäsong, oskyddade motorn och delar av motorer blir föremål för naturens element, drastiska förändringar temperatur och dåligt väder. Denna icke-användande ämnen delarna av kondens och erosion. Imma olja är utformad för att hålla erosion i schack genom att ge en skyddande beläggning och långvarig smörjning till motordelar. Det ger skydd under frysningen månaderna, när andra former av motorn smörjning kan frysa eller upphöra att vara effektiva. Imma olja skyddar även motorer från kvarvarande bränsle under lagring månaderna, vilket kan minska motorns prestanda, öka året-runt-underhåll, orsaka startproblem och minska den totala utrustningens livslängd.

Funktion

dimbildningssystem olja appliceras på förgasaren när det är slut på bränsle. Oljan är starkt sprutas in i förgasaren som det sista bränslet brinner ut, för att ge ett fullt skikt av skydd för vinterförvaring. Det är också tillämpas i sprayform, på de inre ytorna av motorns cylindrar, att ge en ännu lager av skydd och därmed hindrar cylinder skador. I gasmotorer är imma olja sprutas in i luftintaget som motorn är igång, och i dieselmotorer, är det tillämpas på insugningsröret. Detta är att se till att oljan fördelas jämnt till de svåra att nå områden.

Typer

imma olja ansökningar skydda olika typer av motorer. Finns i sprayform kan imma olja lätt appliceras på ventilstyrningar, kolvar, delar intag, cylindrar och ringar av makt utrustning. Imma olja är avsedd att skydda två och fyrtakts fritids cyklar och terrängfordon, handhållna verktyg, mindre motorer som används i gräsklippare, jordbruk och anläggningsmaskiner.

Fördelar

Ansöka imma olja till en lagrad motor eller motordriven utrustning förhindrar att fukt från att nå sin metallytor, förebygga rost och korrosion. Imma olja ger också smörjning och extra skydd för rörliga delar i motorn att säkerställa dess funktion i nästa säsong. Det används på alla typer av motorer och ger en enkel uppstart nästa gång utrustningen används. Det brukar inte innehåller skadliga kemikalier, t. ex. klorerade lösningsmedel och CFC.

Överväganden

Allmänt motoroljor ger gott skydd vid motorns användning, då motorn delar används ofta. När en motor har att sitta under en längre tid, är motoroljor begränsade i sin effekt. Imma olja utvecklad för att ge skydd när en motor är pensionerad för säsongen. Den bevarar integriteten i motorn och sätter scenen för ännu ett år av maximal användning.


Relaterade artiklar


hur man byter en glödlampan i en Toyota Highlander
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en ford explorer
hur du justerar timing i en Ford Focus
om överhettade motorer
hur man kan skydda ett fordon instrumentbräda från UV-skada
hur du tar bort aluminium oxidation
hur man byter bakre signalljus i en geo tracker
hur man rengör bilbatteri
hur du ersätter din relä blinkers i en Ford Focus
hur du ska justera bromspedalen höjd i en VW Jetta