hur ofta vax en bil

hur ofta vax en bil

Oavsett om du har en exotisk bil som du vill ha i nyskick eller om du vill hålla din bil i familjen ser sitt bästa, är det viktigt att vaxa bilen eller har din bil vaxade av en professionell minst en gång om året. Den typ av vax du använder beror på hur ofta du kommer att behöva vaxa din bil, men vissa nyare vax på marknaden kommer att hålla din bil exteriör snygg i månader

Historia

Den första kända bilen vaxer var helt enkelt bivax framtagen för användning på fordon. Bivax blandat med terpentin anses fortfarande vara en rå bil vax som är effektivt för användning i dag. Turtle Wax är den mest kända bilvax företag som bildades på 1960-talet. På 1970-talet upptäcktes det att det bästa sättet att få en bra glans på utsidan av en bil var att börja med en lera bar bort färg nedsmutsning och repor, polera med en produkt som ett slipmedel polish och vaxa sedan med en syntetiska tätningsmedel.

Funktion

vaxa bilen är viktig för att behålla sin färg jobb och undvika ytliga repor, rost, oxidation och avlagringar vatten. De flesta vaxer är numera syntetiska och håller längre än vaxer från det förflutna. Det är viktigt att gnida ett flytande syntetiskt tätningsmedel på bilens avsluta innan du applicerar vax, som vanligtvis är karnaubavax-baserad. Inte bara en vaxad bil visas nyare, skyddar vaxet också bilen från ytterligare skador.

Tidsplan

bilvax bör appliceras på nytt minst en gång per år om du använder en syntetisk vax och vill bilen att skyddas från skador. Om du planerar att gå in bilen visar eller vill bilen ska visas som om det är i sin absolut bästa skick, kan du vaxa din bil minst en gång i veckan. Du kan inte vaxa din bil för mycket, men är det verkligen inte nödvändigt att vaxa din bil mer än en gång per år. Stick med en högkvalitativ tätningsmedel och vax, och bilen kommer att se ut som nya i minst ett par månader innan du behöver ansöka igen.

Överväganden

Det finns inget rätt svar på hur ofta du ska vaxa bil. Om din bil hålls i ett garage och inte utsätts för många hårda väderförhållanden, behöver du antagligen att vaxa bilen mindre ofta än någon som håller sin bil utanför och bor på stranden eller i öknen. Om du ser din bil börjar tappa sin glans, är det dags att vax. Det är den bästa nyckeln till att veta hur ofta du ska vaxa bilen. Om du är osäker på hur ofta att vaxa bilen beroende på miljö och där bilen är lagrad, tala med en professionell bil detailer i ditt område.

Varning

Även bilvax kan göras hemma genom att blanda bivax och terpentin, det är inte rekommenderat för användning på hela bilen tills du är medveten om de reaktioner vaxet kommer att ha på just din lack. Om du har en exotisk bil eller en show bil, kommer du vara bättre att få din bil professionellt detaljerad stället för att försöka skapa egna vax. Om du experimenterar och vill testa din egen vax recept, prova smälta ihop 1 /4 u00A3 av bivax, 1 kopp vatten, 1 kopp terpentin och 1 /4 kopp flytande tvål. Låt det svalna och experiment på ett litet område av din lack. Om du är nöjd med resultatet, prova blandningen på hela bilen. Om du är orolig för integriteten i bilens lack, tar bilen till en professionell detailer.


Relaterade artiklar


hur man inspektera drivlinan i en Mercury Cougar
hur man byter en glödlampan i en Honda CR-V
om bilschampo
Felsökning tändsystemet i en Hyundai Santa Fe
Felsökning tändsystemet i en Chrysler Town & Country
hur man byter värmaren kärna i en Mitsubishi 3000GT
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Plymouth Voyager
hur man byter en clockspring i en GMC Sierra
hur man byter en glödlampan i en Toyota Tacoma
hur man inspektera för däck defekter i en Nissan Sentra