hur ofta batterierna måste bytas ut i hybridbilar?

hur ofta batterierna måste bytas ut i hybridbilar?

Den historiska stegring i priset på olja under 2007-08 förde med sig en topp i både intresse och efterfrågan för hybridbilar, tidigare en nischprodukt i bilen marknaden. Det förde också med sig en mängd desinformation om hybrider, och i synnerhet tillförlitligheten i sina batterier. Sanningen är att en hybrid batteri, medan mycket större, dyrare och har en annan konstruktion, är minst lika pålitlig som en vanlig bil batteri, och kanske mer så

Identification

En hybrid är en bil som använder två eller flera kraftkällorna för framdrivning. I bilar, detta oftast hänvisar till en Hybrid Electric Vehicle (HEV), som bygger på både en elmotor och en förbränningsmotor. Detta görs i ett försök att uppnå större bränsleeffektivitet.

Typer

Det finns tre typer av hybridbilar. Petroleum fuel motor Assistance Hybrid bygger i huvudsak på de förbränningsmotor, med elmotorn har förmåga att endast låga hastigheter. Vanligtvis kommer denna modell använder elmotorn vid tomgång, och sedan använda den för att accelerera upp till ca 20 eller 25 mph. Då kommer den bensindrivna motorn startas automatiskt och ta över för att ge framdrivningseffekten. Toyota Prius är ett exempel på denna typ av hybrid.

elmotorn Assistance typ använder en lägre effekt förbränningsmotor, sprids runt maximal bränsleeffektivitet. För att uppnå extra effekt för saker som att klättra kullar eller hård acceleration, har bilen en elmotor som sparkar i att ge extra effekt. Honda hybrider arbetet med denna princip.

Slutligen Plug-In Hybrid Electric Vehicles (PHEV) hybridmodeller är ett försök att kringgå de begränsningar som på ett rent elektriskt, batteri-driven bil. Den bygger helt på dess batteri för drivkraft under de första dussin miles körning. När batteriet är slut, är den förbränningsmotor ombord sedan används för att antingen ladda upp batteriet, eller för en kort resa till en uppladdning station.

Funktion

Till skillnad från konventionella bilbatterier, som är av bly-syra design, de flesta hybrider antingen använda ett nickel eller litium-jon batteri. Detta beror på olika behov i de två bil mönster. En konventionell bil behöver bara en kraftig stöt av el för att starta bilen, som ett blybatteri kan ge till en minimal kostnad. En hybrid behöver en stor mängd ihållande el (hur mycket beror på vilken typ av hybrid), vilket kräver en betydligt större och mer robust batteri design.

Funktioner

Hybrid batterier är ofta av garantin till mellan 7 och 10 år eller 75. 000 till 100. 000 miles, och de kan generellt räkna med att hålla så här länge. Dock kan vissa faktorer försämra livslängden på ditt batteri. Till exempel litiumjon batterier som används i en hybrid liknar de batterier som används i din laptop, och lider liknande problem. Till exempel litiumjon-batterier som används i bilar ständigt försämras, och hålla dem sitta på en hög försämrar laddningsnivå dem. Skillnaden mellan en hybrid är litiumjonbatteri och som en laptop är storlek och sammansättning (kemi en hybrid batteri gör den av högre kvalitet), men den grundläggande egenskaperna är desamma.

Missuppfattningar

Högerns och anti-miljöaktivist ledarskribenter vilja angripa hybrid genom att sprida desinformation om livet och kostnaden för en hybrid batteri. Omvänt, hybrid entusiaster och miljövänner talar om samma batterier med glödande, gyllene och ofta vilseledande språk. Sanningen är att batterierna kommer förmodligen bara att hålla livet på din bil om du avser att hålla fordonet i mindre än sex år. Och även om batteriet inte utgör 75 procent av värdet på bilen, men det kosta allt från $ 3. 000 till $ 6. 000 till ersätta.

Expert Insight

Titta på den ursprungliga garantin på en hybrid batteri. Denna garanti grundades på uppgifter, med de två siffror som hur länge biltillverkaren trodde att batteriet skulle räcka och hur länge den ursprungliga ägaren skulle hålla bilen. Garantin var satt strax under där biltillverkaren tyckte dessa två bitar data skulle börja kostar det pengar om det som en garanti till det. De siffrorna hålls hemliga, men en bra gissning är att om garantin är åtta år, då kan du räkna med att batteriet varar i minst sex, troligen åtta, och kanske längre än så. I de termerna, batterierna på en hybridbil är minst lika tillförlitliga som alla andra komponenter i fordonet. Också, som gör dem minst lika tillförlitligt som (om dramatiskt dyrare än) den konventionella blybatterier som används i konventionella bilar.


Relaterade artiklar


hur man verkligen byta olja i din bil och spara $ $ $
Hur polera polera en bil utseende?
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i ett kvicksilver bybo
Hur man sköter om soft-top tak på konvertibler
hur man rengör plast akvarieväxter
hur du tar bort motoreffekt fönster på en 1997 sunfire
hur man stämma upp en Jeep Wrangler
hur att sälja en bil snabbt i Oregon
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Mitsubishi 3000GT
hur man rengör din avgasrör och skydda dem från rost