hur man byter kopplingen på en ATV

hur man byter kopplingen på en ATV

ATV ridning är en spännande och ibland farligt utomhus sport. Fyrhjulingsförare ansikte enorma hinder, såsom grova spår, vassa stenar och branta sluttningar. Det sista normalt riders "sinnen är om inte deras ATV bibehålls eller väl trimmad. Men i mer än en instans, en mis-trimmad eller dåligt bibehållas ATV kan bisyssla vad som skulle ha varit en trevlig resa. Ett särskilt område av gemensamt problem är drivlina och koppling. Ersätta en koppling är en ganska rutinmässigt underhåll och reparationer för terränghjulingar och är inte en komplicerad process. Även nybörjare mekanik kan fullgöra denna uppgift genom att följa de enkla stegen nedan

Du behöver:. .
Handverktyg (skruvmejsel och spärrade in)
Nya kopplingsskivor och internals.


1.
Börja med att söka i bruksanvisningen för det specifika artikelnummer du behöver byta ut kopplingen. Du behöver friktion tallrikar och dämpare. Köper rätt delar och blöta dem i olja över natten (detta förhindrar slitage och "avbrott i" plattorna före installation).
2.
Tappa ur oljan från cykeln genom att ta bort oljepluggen sitter på undersidan av vevhuset. Ta bort kopplingskåpan genom att ta bort De fyra till fem bultar runt fallet utsida. Lossa och ta bort bultarna som håller tryckplattan på plats. Ta bort friktion skyltar och dämpare nu.
3.
Inspektera insidan av fallet, alla O-ringar och alla packningar som ni kan se. Byt packningar och O-ringar om de är spruckna eller sköra.
4.
Reverse borttagningsprocessen för installation. Byt dämpare och friktion tallrikar. Sätt tillbaka tryckplatta och drag åt alla muttrar enligt den tillverkarens specifikationer. Sätt tillbaka kopplingen locket och fyll motorn tillbaka upp med olja.
5.
Starta cykeln och kontrollera kopplingen tryck. Om när kopplingen är inkopplad växlar fortfarande slipning använda ratten vajerns på styret för att justera för mer eller mindre tryck. Testa cykla och köra igenom alla de redskap att se till att kopplingen är engagerande och urkoppling ordentligt.

tips och varningar


 • En typisk mekaniker kan utföra denna installera i ett par timmar för en nominell avgift, så om du är mindre än övertygade mekaniker detta kan vara en säkrare (och billigare) rutt.
 • Använd handskar och skyddsglasögon vid arbete med olja och bensin, eftersom dessa kemikalier kan vara ögon, hud och näsa irriterande.


 • Relaterade artiklar


  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Ford Mustang
  hur man stämma upp en 1999 ford kontur
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Honda Accord
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Tacoma
  Hur skyddar motorolja i motorn?
  hur man byter en dragstång slutar toyota tundra
  om bränslefilter
  hur man inspektera drivlinan i en Mitsubishi Galant
  hur du vill justera en Jeep Cherokee på uppfarten
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Corolla