historien om Goodyear däck

historien om Goodyear däck

Goodyear Tire and Rubber Company hade endast 13 anställda år 1898 när det först började tillverka cyklar och vagn däck. I den första månaden, hade Goodyear Däck lite över $ 8000 affärer. Bolaget kom med sin berömda bevingade-fots logotyp i början av 20-talet. Hundra år senare, har däck från Goodyear $ 20000000000 värde av verksamheten varje år, att leverera bilar, lastbilar, racerbilar, flygplan och tunga maskiner med däck. Det är den tredje största däck producenten i världen

Betydelse

År 1898, Frank Seiberling av Akron, Ohio lånat $ 3. 500 från sin svåger Lucius mil för en handpenning på en övergiven fabrik i Akron. Seiberling grundade sedan Goodyear Tire and Rubber Company, namnge sitt företagsprojekt efter Charles Goodyear, som hade upptäckt hur man vulkanisera gummi för att göra det svårare, mer hållbara och motståndskraftiga mot kemikalier. Den första VD för företaget var David Hill, som hade köpt $ 30. 000 av verksamhetens inledande lager.

Storlek

Medan Goodyear-däck som ursprungligen hade koncentrerat sig på cykel och vagn däck, började det snabbt att göra bildäck som ny uppfinning fångad på. Genom 1901 hade Goodyear börjat använda sin numera berömda bevingade fot logotypen i annonser. Business var så bra att en ny fabrik, mycket större än den första, byggdes 1902 och av 1905 sysselsatte företaget 300 personer. Det kom upp med den första löstagbara däcket 1906, startade ett nattpass för att möta efterfrågan år 1907 och konstruerade en allväders däck 1908 som de vidareutvecklas fabriken.

Effekter

Efter 1911 var Goodyear Däck drift dygnet runt, med en fabrik i Kanada. Det gjorde också däck för flygplan och 1914 varje bil i Indianapolis 500 lopp används däck från Goodyear. De åtta timmars arbetsdag med betald semester antogs det året, och försäljningen kontor öppnades över hela världen. Parollen "Mer folk rida på Goodyear däck än på någon annan" kom till som Goodyear blev världens största däck producent 1916. Försäljningen slog $ 100. 000. 000 per år i 1917, men en depression efter första världskriget orsakade försäljning till nedgången, och Sieberling avgick i bolaget. Goodyear fortsatte att expandera och på 1930-talet fortfarande var en pionjär inom däck design och produktionsmetoder.

Tidsplan

Goodyear luftskepp användes första gången i reklamsyfte i 1925, som Goodyear Däck hade börjat göra zeppelinare föregående år . Under andra världskriget hade Goodyear statliga kontrakt för att producera stridsflygplan och andra krig-relaterade produkter. Efter kriget fortsatte företaget sin globala expansion, och genom 1950 Goodyear-däck gjorde sin 500000000:e däck. Nästa år det nådde en miljard i omsättning, och Koreakriget resulterat i mer försvarskontrakt. På 1960-talet hade Goodyear fabriker över hela världen och miljarddels däcket producerades 1963. År 1972 gjorde Goodyear fyra miljoner dollar i näringslivet, tio miljarder 1984 och överlevde ett uppköp försök 1986. Goodyear rankades 16. Bland företag med de bästa av rykten av Forbes Magazine år 2008 som bygger på den grund som lagts av Frank Sieberling mer än ett århundrade tidigare.

Identifiering

En av de mest lätt identifieras logotyper i alla affärer-den bevingade fot Goodyear Tire-kom till på grund Frank Seiberling hade en staty av guden Merkurius i hans hem. Den gudarnas budbärare hade bevingade sandaler och Seiberling ansåg att påskynda detta utgjorde skulle göra en bra reklam verktyg. Den ursprungliga logotypen Goodyear hade orden Good Year och på ömse sidor om en mycket större fot med en bevingad sandal, till skillnad från modern logotyp.


Relaterade artiklar


hur du installerar en bränsletank på en Honda Prelude
hur man inspektera drivlinan i en Toyota Corolla
hur man byter vindrutetorkare på en ford explorer
hur du justerar timing i en Acura Integra
råd om att sälja en bil privat
hur man kan kontrollera och underhålla ringtryck
hur man kan kontrollera linjer bränslesystemet
hur man byter en underhood relä i en GMC Sierra
Felsökning tändsystemet i en geo metro
hur du ska justera bromspedalen höjd i en VW Passat