Vilken utrustning behöver tvätta en bil?

Vilken utrustning behöver tvätta en bil?

Din bil är inte bara ett transportmedel, dess en stor investering och ett uttalande om dig själv till världen. De flesta människor med nya bilar föredrar att tvätta den för hand, men ofta gå till väga på ett mycket slumpartat sätt. Att ha rätt utrustning är nyckeln till att tvätta bilen på rätt sätt

Identification

Den grundläggande utrustning som behövs för att tvätta en bil är en källa till rent vatten (till exempel en trädgårdsslang kopplad till en tapp), en lämplig bil tvättmedel, en svamp som gjorts för biltvätt, och något som man kan torka bilen på slutet. Att detta kan läggas andra tillbehör, såsom mjukt material samt polermedel. Det är dock viktigt att du alltid använder produkter som är avsedda för tvätt bilar som olämpligt föremål kan skada bilens finish eller gör det "smutsigare" än den var innan.

Funktion

Varje komponent har en funktion i att tvätta din bil. Först bör vattnet vara från ett rent källor, de flesta biltvättar använda filter och avhärdare vatten för att uppnå optimal tvätt prestanda från sina vatten. Du kan köpa en specialtillverkade vatten påtryckningar system på en lokal bildelar butik för att simulera att tvätta i en biltvätt. Det ökade trycket kan du även spraya bort mycket av vägsmuts, fågelspillning och sand innan du tvättar.
Speciellt utformade tvålar från Rain X, Turtle Wax, eller andra tillverkare är utformade för att rengöra din bil utan strippa av den skyddande vax beläggning (diskmedel är tänkt att ta bort fett och kommer att strippa vax också). Tvålen bör tillämpas enligt anvisningar från tillverkaren, vilket vanligtvis innebär en liten mängd i en hink med vatten och en svamp eller tvätt mitt.
tvätt mitt eller svamp bör vara ren och fri från stenar eller andra små organiskt material. Om din tvätt genomföra är gammal eller har små föremål inbäddat i den, kan det repa din bil, förstör dess yta. De flesta svampar och vantar kan tvättas, men i vissa fall kan byte bli bättre.
Torkning din bil bör ske med en luddfri duk. Specialtillverkad gems (uttalas "shammies") är utmärkta för torkning bilar, eftersom de absorberar många gånger sin egen vikt i vatten och lämnar inget ludd eller smuts bakom. Chamois bör hängas på tork och lägga undan så fort som möjligt.

Överväganden

En del konsumenter använder speciell utrustning för att rena sina bilar. Mr Clean producerat en biltvätt kit som kom med en egen tork tvål kemiska tillämpas genom en enhet ansluten till en vanlig trädgårdsslang (se Resurser nedan). Många konsumenter tycker att använda för denna produkt, och andra liknande, att vara ett bekvämt och relativt snabbt sätt att tvätta sin bil. Vissa konsumenter föredrar att använda mer traditionella metoder eftersom det ger dem mer kontroll över tvättprocessen.

Geografi

Korrekt omhändertagande av vatten rinna är viktigt när du tvättar din bil. Vissa stater, till exempel Kalifornien, har strikta lagar angående avrinning från bilar och att en konsument som gör att avloppsvatten skall träda i dagvatten kan dömas till böter. För flertalet stater, är ett avlopp installeras i garaget som leder till avlopp emellertid tillräcklig för att undvika sådana problem. Ett annat alternativ är att ta bilen till en självbetjäningsbutik biltvätt där 90% eller mer av vatten som används återvinns.

Fördelar

tvätta bilen själv är ekonomiskt, även jämfört med myntautomater självbetjäning tvätt vikar. Även om nyinvesteringar i utrustning och förnödenheter kan kosta $ 50 eller mer, det faktum att sådana leveranser kan återanvändas eller flera användningsområden sprider per tillfälle kostnaden ut över en lång tidsperiod. För vissa människor, tvätta bilen själv är en punkt av stolthet och en del av allmänt underhåll av sin bil, som väsentliga aska byta olja eller få en tune-up. Även för de som är mer avslappnade om tvätta sin bil, eller som inte känner sig tvungna att ta hand om sin bil för mycket, tvätta för hand med vatten, tvål och en svamp kan tillåta ägaren att upptäcka små problem innan de blir större; kropp rost, olja eller annan vätska läcker, och skadade avgassystem är bara några lätt förbises problem som kan detekteras med en hand biltvätt.


Relaterade artiklar


hur man byter spänningsregulator i en Subaru Outback
hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Ford Taurus
Hur du manuellt stänga elektriska månen tak på en Toyota Previa
hur man byter fläkt i en Chevy Camaro
hur man byter en dragstång slutar Mitsubishi Eclipse
hur man byter olja på en BMW 3-serien (1991-1998)
hur man rengör tyg eller vinyl suffletter
hur man rengör en frisk luft ventileras på en saturn ion
hur man byter ett luftfilter i en Toyota Camry
hur man sparar pengar att köpa ett batteri för ditt fordon