Var är termostaten i en 1993 toyota corolla?

Var är termostaten i en 1993 toyota corolla?

Om du öppnar huven på din 1993 Toyota Corolla, kan du hitta termostaten genom att följa den stora, nedre slangen från kylaren. Slutet av slangen är fäst med en klämma på inloppssida vattenpumpen. Termostaten är inne i metallhöljet knutna till vattenpumpen med två bultar. Denna termostat är utformad med en enkel mekanism som hjälper till att kontrollera kylvätska flöde för korrekt drift

Funktion

När du startar motorn för din Toyota Corolla första sak på morgonen kan kylvätska i kylaren inte gå till motorn. Så länge motorn är under arbetstemperatur, kommer termostaten är slutna, och kylvätska rinner bara omkring motorblocket, topplock och insugningsrör. Eftersom motorn når arbetstemperatur, börjar termostaten att öppna tills kylvätska kan cirkulera fritt mellan kylaren och motorn. Eftersom motorn svalnat, stänger termostaten igen och cykeln upprepar sig.

Identifiering

Termostaten har ett vax pellets inne i en mycket liten cylinder-kolvs församling i mitten. När kylvätska värmer upp, expanderar vax inuti cylindern-cylinderkammaren, som trycker mot utsidan våren att öppna ventilen, så kylvätska vid lägre temperatur från kylaren i motorn.

Typer

Termostater kan komma i olika utföranden. Till exempel har en bypass termostat en extra ventil som möjliggör att alla het kylvätska i motorn i kylaren. En konventionell termostat tillåter flesta het kylvätska att resa. Bypass termostaten tillåter andra het kylvätska svalna. En normal termostat betyget är konstruerad för temperaturer mellan 180 F och 195 F Termostater med högre temperatur kreditbetyg används i nyare fordon för att minska avgasutsläppen och bättre förbränning effektivitet.

Funktioner

En av de viktigaste frågorna i användningen av bil termostater är luftfickor som kan bildas i termostathuset. En luftficka kan störa korrekt flöde av kylvätska. För att undvika detta problem, termostater kommer med en litegrann ventil monteras i ett hål på termostaten själv som kan bidra till att bryta luftbubblor i kylvätskan ström som den går igenom termostathuset.

Varning

En termostat bör kontrolleras och byts ut vid tillverkarens rekommenderade intervall. Kylsystemet är konstruerat för att minimera slitage och skydda det från självförstörande. En fast termostat i stängt läge kan orsaka motorblocket överhettas och smälta eller spricka öppna, en termostat fastnat i öppet läge kan hindra motorn från att nå driftstemperatur, accelererande inre motorslitage.


Relaterade artiklar


hur man gör ett oljebyte
hur man sparar pengar på oljebyten
om bränsle behandlingar
om bilen luktar
det bästa sättet att sälja en bil
hur man byter Värmeslangarna i en Mitsubishi Eclipse
hur man byter bakre signalljus i en Cheva lavin
hur man kan minska stress på en bils luftkonditioneringssystem
hur man byter bakre signalljus i en Cheva corvette
hur man byter en glödlampan i en VW Passat