Var är o2 sensor i en Honda Civic?

Var är o2 sensor i en Honda Civic?

Syret sensor (O2S) i din Honda Civic är en del av motorns avgasreningssystem, som bidrar till att minska mängden giftiga gaser släpps ut i atmosfären. Uppföljning syrehalten i avgaserna är ett utmärkt sätt att analysera ett villkor motorn. Och detta sker genom användning av syresensor

Identification

Om du öppnar huven på din Honda Civic, troligen kommer du att hitta syresensor (O2) som monteras i grenröret, ovanför avgasröret fläns. På vissa modeller den exakta placeringen kan variera, men du kan alltid hitta sensorn genom att följa grenröret och pipa. Beroende på årsmodell av din Honda Civic, kan du finna en primär syrgasgivare (PHO2) precis innan katalysatorn och en sekundär syrgasgivare (SHO2) direkt efter katalysatorn.

Funktion

När din Honda Civic når drifttemperatur börjar O2 sensorn att sända en spänningssignal-mellan 100 och 900 milivolts (MV)-till motorstyrningen dator som motsvarar den mängd syre som finns i avgaserna passerar genom katalysatorn. En hög koncentration av syre upptäckts-närmare 100 mV-tolkas av datorn som en mager bränsle-luftblandning. Motorn Datorn gör sedan de justeringar för att öka bränsleinsprutning. Eftersom sensorn känner av lägre syrehalt och skickar motsvarande signal-närmare 900 mV-Datorn justerar och minskar bränsleinsprutning. Och cykeln börjar igen för att bibehålla bränsleinsprutning inom givna parametrar som lagras i datorns minne.

Typer

De flesta lambdasonder använda zirconia och platina som de aktiva elementen för att upptäcka närvaro av syre i avgaserna och ger en spänning signal. Dessutom kan zirconia syresensorer använder ett värmeelement-uppvärmd syrgasgivare (HO2S)-som gör att komponenten för att starta verksamhet redan innan motorn når sitt eget drifttemperatur, förbättra körbarheten och bränsleekonomin. Titania syre sensorer, infördes senare ändra en spänning signal från datorn genom motstånd för att övervaka syrehalt. ,

Tidsplan

Fram till den femte generationen (1972-1995) kom alla Honda Civic utrustad med endast en syre sensor. Under 1996 On-Board en andra generation av fordon (OBD-II) datorer introducerades i USA och användning av två syresensorer krävdes. Primär Oxygen (PHO2) sensorn är placerad mellan katalysatorn och avgassystemet. De sekundära Sensorn, som sitter efter katalysatorn, nu används för att övervaka den första sensorn för att förbättra bränsleekonomin och utsläpp.

Varning

Att arbeta på avgassystemet för varje fordon för att felsöka eller byta ut en syresensor kan kräver motorn att växa upp till arbetstemperatur. Ta extrem försiktighet eftersom avgassystemet kan nå temperaturer på 1500 F (816 C) eller mer och kan orsaka svåra brännskador på huden.


Relaterade artiklar


hur du kontrollerar bilens olja
hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Chevy Impala
hur man får bilen redo för vintern
hur man byter fläkt i en Chrysler Town & Country
om överhettade motorer
Hur fungerar en insprutare?
hur man byter värmaren kärna i en Chevy Camaro
hur man byter bakre signalljus i en Acura Integra
hur man byter bakre signalljus i en geo tracker
hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Chevy Camaro