Vad gör en automatisk detailer göra?

Vad gör en automatisk detailer göra?

En automatisk detailer tar typiska biltvätt och vakuumteknik ett steg längre genom att göra ett fordon så ren och presentabel som möjligt. Begagnade bilhandlare anställa auto detailers för att öka försäljning av en begagnad bil. Vissa individer hyra en detailer ibland för att få ett bättre resultat än vad som erbjuds av standarden biltvätt

Funktion

Som namnet antyder fokuserar en automatisk detailer på detaljerna. Smuts och skräp från alla synliga ytan avlägsnas. Motorer är steam-rengöras, mattor och möbeltyger kan tas bort och rengöras. Instrumentpanelen är vanligtvis rengöras och belagd med en vinyl Protectant, även om vissa använda babyolja som ett billigt och effektivt alternativ. Vindrutor och fönster är omsorgsfullt tvättas och poleras. Detailers buff vanligt och vaxa utsidan av bilen och ibland röra upp små färg chips. Däck och fälgar tvättas och rengöras, och däck är oftast belagda med en speciell däck päls används för att få dem att se nya.

Fördelar

En automatisk detailer kan återställa en annars ny ut, men smutsiga, bil till nära -showroom skönhet. Många detailers är utbildad personal och service flera bilar varje dag. Detailers är experter på att ta bort envisa fläckar klädsel och kan förbättra tillståndet i vittrad färg, ibland eliminerar behovet av ny färg. Skillnaden en bra bil detailer kan göra kan mer än att betala för kostnaden för detaljer när de säljer en begagnad bil.

Tidsplan

Stor auto detalj affärer kan fylla en detalj jobb i en timme eller två. Detalj butiker som drivs av en enskild brukar ta lite längre tid. För att spara tid, bör du boka tid i båda fallen. Många detaljer butiker erbjuder hämtning och lämning av bilen som kommer att vara detaljerad. Detta gör att konsumenten har en bil detaljerad medan ägaren är på arbetet, vilket kan spara tid. Hårt smutsad bilar kan ta längre tid på detaljer.

Överväganden

En bil av föga värde förmodligen inte är värt tiden och kostnaden för en bra detalj innan återförsäljning. Priserna varierar från detailer till detailer, men jämförelser bör även omfatta kvaliteten i arbetet. Be lokala bilhandlare om de tar bilen för att vara detaljerad, och be dem visa dig ett exempel på deras favorit detailers arbete, om möjligt. Bilrekonditionering är arbetskraftsintensiv och kan kosta allt från $ 75 till $ 300 eller mer, beroende på läge och omfattning av jobbet.

Missuppfattningar

En automatisk detailer är inte ett mirakel arbetstagare. Några fläckar i mattan eller stoppning kan förbättras men inte helt bort. Detailers kan röra upp små repor och chips i färg, men dessa fel kan fortfarande ses om vård inspekteras noga. Oxidation och vittring av färg kan inte repareras genom polering och vaxning, men kan oftast bli bättre. Fastrostade eller korroderade hjulen är utanför ramen för ett automatiskt detailer förmågor och bör bytas ut eller målas om. Fråga detailer för ett yttrande innan till jobbet, de kommer att ha en god uppfattning om vad som är möjligt med en detalj jobb.


Relaterade artiklar


om bilen termostater
om bränsle behandlingar
hur man väljer vinterdäck
hur fungerar servostyrning?
hur man byter en dragstång slutar Mercury Cougar
hur du justerar timing i en Ford Taurus
Felsökning tändsystemet i en Mitsubishi Galant
hur man justerar kedjan på din motorcykel
hur man byter en bromsskiva
hur man gör en begagnad bil ser helt ny