Hur sparar däcktryck pengar?

Hur sparar däcktryck pengar?

Inledning

I en ständigt föränderlig ekonomi, är alla som söker ytterligare sätt att spara lite extra pengar. En av de mest förbisedda möjligheter att spara pengar är korrekt blåsa dina däck. Din noggrant däcktryck kan bidra till att förhindra dig från att spendera mer pengar än du behöver för att spendera.

Växthusgasutsläpp

Det första sättet att däcktrycket hjälper dig att spara pengar är genom att hjälpa din gas körsträcka. När däcken inte är tillräckligt högt, har de ytterligare kontakt med marken. Ju mer kontakt med marken, desto större mängd friktion produceras. Den större mängd friktion på bilen, desto större mängd energi som behövs för att flytta bilen. Denna energi kommer från din bensintank. Större mängder av friktion motsvarar större mängder gas som krävs för att driva bilen framåt.

Olycksförebyggande

Ett annat sätt att däcktrycket hjälper dig att spara pengar är genom att förebygga olyckor. Ett felaktigt luftfyllda däcket kan lätt orsaka skador på däcket. En skadad däck kan lätt orsaka blow-ups eller andra frågor däck som kan leda till en allvarlig olycka. En bilolycka kan stapla på försäkring räkningar, och det kan öka dina kostnader bilförsäkring. En olycka skulle kunna orsaka en skada och skapa högar av medicinska räkningar att betala.

Längre livslängd för däck

Ett annat sätt att däcktrycket hjälper dig att spara pengar genom att öka livslängden på dina däck. En felaktigt luftfyllda däcket orsakar alltför mycket friktion på dina däck. Ju större friktion, desto större ware på däcket och dess slitbana. Så småningom alla däck måste bytas ut när trappstegen börjar avklinga. Inte ha tillräckligt med luft i dina däck bara snabbar upp processen.


Relaterade artiklar


hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Dodge Durango
hur man byter spänningsregulator i en Dodge Durango
hur du justerar kopplingen i en Mazda6
hur man roterar däck
om bilen luftkonditionering
hur man gör bilen vindrutetorkare renare vätska för fett, sot, insekter
hur man byter en glödlampan i en toyota tundra
hur du kan förbättra gas körsträcka
hur du tar bort aluminium oxidation
Felsökning tändsystemet i en Saturn Vue