Hur fungerar en värmare kärna?

Hur fungerar en värmare kärna?

Värmare Core

Värmaren kärnan i ett fordon fungerar ungefär som radiatorn gör, het kylvätska passerar genom rören att hjälpa till att kyla vätskan ner. De är mycket mindre än kylaren, dock, och inte används som primär kylsystem. Värmaren kärnor även använda kylflänsar, och är normalt tillverkad i aluminium för maximal värmeöverföring.

Komponenter

Värmaren kärnan är vanligtvis placerad under instrumentbrädan i bilen, och i de flesta fall är mycket svårt att få till Vid reparation behövs. De två Värmeslangarna som sticker ut av vattenpumpen bära vatten in och ut ur hytten på fordonet, där det passerar genom värmaren kärna. När den går igenom värmaren kärna, är det leds tillbaka ut ur hytten via återvända värmaren slangen. Det är dumpade sedan tillbaka in i huvudsystemet där den flyter genom blocket och radiatorn igen.

Så fungerar det

När kylvätskan är i värmaren kärna, en fläkt blåser den varma luften som kommer bort i värmare kärna genom kanalisation av bilen, vilket resulterade slutligen i det vi kallar "värmaren. "När värmaren kontrollerna är på en ventil öppnas. Det gör att värmen från kärnan att passera genom ventilationssystem och ange kabinen. Beroende på fläkthastighet, kommer den varma luften kommer ut fortare eller saktare. Äldre system krävs någon i kupén för att manuellt stänga av ventilen på eller stänga via en spak. Idag är det gjort med hjälp av motor vakuum och solenoider.

Problem

Precis radiatorer, med tiden kommer värmaren kärnor slitas ut. Korrosion är en större fiende till värmaren kärnor, och kan vara en källa för blockering för kylvatten, eftersom det uppenbarligen begränsar rören. Detta kan orsaka onormala mängder av tryck, vilket i sin tur kan leda till läckage. Om kylvätskan inte spolas och byts regelbundet, kan de små rören i kärnan bli igensatta med rester, minska eller helt eliminera kylvätskeflödet.

Vad använder dem?

Endast vattenkylda motorer använder en värmare kärna . Luftkylda modeller såsom en äldre Volkswagen endast använda luft från motorns kylfläkt, som kanaliseras in i kupén och användas som värme. Anledningen till att vrida på värmaren ibland fungerar att kyla ner en varm motor är att den använder i princip samma process kylaren gör. Genom att vrida värmaren på full blast, kyler fläkten blåser svalare luft över värmaren kärna och effektivt vätskan inuti lite. Även om detta inte är tillräckligt att använda som fordonets enda kylsystem, kan det hjälpa i en knipa.


Relaterade artiklar


hur du tar bort rost från krom på din bil
hur man polera motorcykel aluminium
Hur skyddar radiator vätska en radiator?
hur man byter bakre signalljus i en Oldsmobile Alero
hur man kan kontrollera och lägga olja till din bil * en guide för oss tjejer *
hur du justerar timing i en Chevy Cobalt
hur man installerar tändstift
hur man byter ett luftfilter i en Pontiac Bonneville
Hur fungerar en värmare kärna?
hur du förnya din Texas fordonsregistrering