Hur fungerar en bil säkringsdosan?

Hur fungerar en bil säkringsdosan?

identifiera och lokalisera

Det finns alltid minst en säkringsdosan på en bil, men det finns ofta mer än en, på flera platser. Den vanligaste platsen för säkringsdosan eller fuseblock inne passagerarens utrymmet är under instrumentbrädan, ungefär vid förarens vänstra knä. Andra platser kan innehålla i handskfacket eller under instrumentbrädan på en annan plats. Lådorna är märkta "säkring" på plastlocket, som har ett handtag ingjutet i det. De övriga fuseboxes är under huven på bilen, och är ca 4 inches bred och 8 inches lång. De är oftast placerade i åtkomliga och omfattas tätt att skydda dem från fukt. De får märkas med "Relay" eller ". Power Distribution Center"

säkringsdosan: Hem av det skyddande Fuse

säkringsdosan är just detta: En ruta som innehåller de säkringar som avvärja en överbelastning på olika elektriskt drivna system och tillbehör i en bil. Tänk på säkringsdosan som ett slags clearinghus för det elektriska systemet i bilen. Genom att placera säkringar i rutan som en del av den elektriska kretsen för, låt oss säga, vindrutetorkare, är de ingenjörer som skyddar motorn som driver torkarna från att brinna upp under stress. Säkringen som sitter i säkringsdosan är i huvudsak inte annorlunda än en ståltråd med ström flyter genom den. Men när torkarbladen är frusna på vindrutan och stammar motorn att bryta loss från isen, och därmed dra för mycket ampere är säkringen för att blåsa före torkarmotorn brinner upp.

Vad du kan hitta i en säkringsdosan

Fuseboxes är alltid täckas för att förhindra fuktskador och oavsiktliga rubbas av säkringar. Det finns alltid ett diagram som illustrerar där varje säkring finns, vilka dess strömstyrka är och vad den kontrollerar. Detta brukar finnas på insidan av locket. (Denna information finns även i instruktionsboken. ) Många fuseboxes ha en särskild plats att hålla en verktyg för att ta bort säkringarna, eftersom många mini-säkringar är svåra att ta bort med fingrarna. Reservsäkringar ibland också förvaras i säkringsdosan. Blinkers som orsakar fara belysningen och vrid signaler till ljus periodvis kan hittas här. Fuseboxes ligger under huven kan också innehålla reläer som hjälper fungera integrerade delar av kyl-och bränsle-försörjningssystem.


Relaterade artiklar


hur man målar ett fordon med en HVLP-pistol
hur man byter olja för automatiska växellådor i en Subaru Outback
hur man ändrar vindrutetorkare på en Pontiac Vibe
Hur fungerar en bil bromsar?
hur du tar bort en återförsäljare namnskylt dekal från din bil
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Nissan Pathfinder
Hur fungerar en gas cap arbete dörrmekanismen?
hur man håller insidan av bilen ren
hur man byter vindruta-bricka slang i en Pontiac Grand Am
hur man byter skivbromsar fram i en Pontiac Grand Am