om överhettade motorer

om överhettade motorer

En överhettad motor kan vara början på slutet av bilens liv. Att känna din väg runt en varm motor och hur man ska förhindra en från att hända igen kan hålla bilen på vägen längre, så att du vet vad du ska göra nästa gång din temperaturmätare läser "H. "

Varning

I likhet med etiketten runt kylarlocket varningar tillvägagångssätt en överhettad motor med stor försiktighet. Överhettning i en bil är funktionen hos två av fysikens lagar-värme och tryck-och när de två förlora kontrollen, råder fara. Kylvätska kan radiator vätska som ska värmas upp till 264 grader F utan att koka över. Kombinera det med en kylarlocket betyg vid 18 PSI, och du har förutsättningar att bli en skållning gejser. Det är bäst att låta motorn svalna. Sedan kan du lägga kylvätska till behållaren. Om du kan säkert känna toppen kylarslangen, testa det för hårdhet. Om det är svårt, det är inte bra-för mycket tryck. Om det är mjukt, kanske du kan sakta släck på kylarlocket. Använd handskar eller en trasa, något att lägga lite avstånd mellan dig och värmen i kylvätskan. Sedan kan du lägga till kylaren direkt. Om du tvekar om något av detta, söka professionell hjälp.

Missuppfattningar

Är motorn verkligen överhettad? Ånga och rök inte en: en motor är överhettad. Medan en rykande motor kan vara lika farlig som en överhettning en kan dina iakttagelser vara nyckeln till att få bilen reparerad effektivt och ekonomiskt.
Så var är röken som kommer från? Den minsta Pinhole i en slang kan spraya kylvätska på en varm del av motorn som en grenröret och skapa ånga. Ditt jobb är att följa röran tillbaka till källan. Lika viktigt är att notera vad mätarna säger. Om din temperaturmätare är i den röda zonen är din bil överhettad och du måste stanna bilen. Att fortsätta är att riskera motorskador. Så du antingen har en överhettad bil med en spårvidd säger så eller en rykande fordon som säkerligen kommer att överhettas om du fortsätter att köra.

Betydelse

Med undantag för plötsliga motorolja förlust, det finns inget i en bil lika betydelsefull som en överhettad motor. Att bortse från ett varmt ljus eller en röd fodrad temperaturmätare är att flirta med motor beslag. Kylvätska snarare än vanligt vatten används för att tillgodose de höga temperaturer som motorn genererar under drift av bilen. Eventuella fel i det slutna av ett kylsystem, oavsett om det är läckage eller fel i en huvudkomponent (kylare, vattenpump, termostat), kommer att orsaka en överhettad motor. De tidigare nämnda olja förlust kommer också att orsaka en överhettad motor på grund av bristande smörjning. Detta skulle vara resultatet av grov vårdslöshet. Förutsatt instrumentering fungerar korrekt, behöver motor förlust på grund av en överhettad motor inte att hända. Inte varje överhettad motor hamnar i kompostkvarnen, men det är en traumatisk händelse för en bil.

Funktioner

Den överhettade motorn inte bara hända. Även i fallet med en termostat som har fastnat stängd, det finns varningsskyltar innan temperaturmätare går upp. I detta fall skulle det finnas en brist på värme inne i bilen eftersom det inte finns någon kylvätska rinner till värmaren kärnan. Samma symtom kommer att råda när det inte finns tillräckligt kylvätska på grund av läckage. Om det finns en plats på din uppfart, kan du förlora kylvätska. Det finns vissa villkor som är lite tuffare att diagnostisera, t. ex. ett intag packning läcka där kylvätskan är bränna bort innan den träffar på trottoaren eller en motor topplockspackning läcker kylvätska i vevhuset. I båda fallen kommer fordonet behöver kylvätska, så om du lägger kylvätska, måste du gå till botten problem eller risk en överhettad motor.

Förebyggande /Lösning

Underhåll, kontroll och reaktion kan förhindra en överhettad motor. Underhåll-antingen genom en yrkes-eller dig själv-kommer att förhindra en överhettad motor. Som service förfaranden som olja förändringar äger rum, kommer de upprepade behovet av kylvätska dig uppmärksam på ett problem. Detta kommer att ske när du eller teknikern toppen på vätskor. Inspektion efter läckor i området runt din bil som du gå till eller kan också indikera ett behov av uppmärksamhet. Slutligen måste man reagera på tecken och antingen söka professionell hjälp eller ta itu med problemet själv så att en bunden temperaturmätare är inte den första indikationen på en överhettad motor.


Relaterade artiklar


hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Cadillac Escalade
hur man byter PDC reläer i en Jeep Grand Cherokee
Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Jeep Grand Cherokee
hur man byter skivbromsar fram i en Toyota Corolla
hur du justerar timing i en Kia Spectra
hur kalibrera bilens korta släpp fönster
fakta om tändstift
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Pontiac Grand Prix
hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Dodge Durango