om manuella växellådor bil

om manuella växellådor bil

En manuell växellåda kan du välja hand mängden hastighet som översänds till bilen hjulen när du reser på vägen. Olika redskap i överföringen fall kan du använda mer vridmoment eller varvtal effekt beroende på körförhållandena och flytta bilen på vägen på motorvägshastigheter med hjälp av två axlar och en uppsättning redskap. Ändå, trots sin enkla design, är en standard växellåda en av de mest pålitliga komponenter som du hittar i din växelspak bil

Funktion

Ett tryck på kopplingspedalen låter dig koppla bort motorn från den manuella växellådan att växla genom växelspak. När du släpper kopplingspedalen, ansluter motorn igen med överföring, som möjliggör överföring av roterande kraft från motorn till hjulen genom överföring. Och varje gång du växla och Trampa ner kopplingspedalen, upprepar själva processen.

Identifiering

En manuell växellåda använder olika uppsättningar av utväxling i kombination med varje växel för att öka motorns varvtal och vridmoment kraft. När i första och andra växeln, till exempel, använder du överföringen lägre utväxling som gör att du kan accelerera snabbt, medan det i fjärde och femte växeln du använder en högre utväxling för att fordonet att hastigheten på motorvägen.

Funktioner

En manuell växellåda ger en farkost att röra från stillastående position till motorvägshastigheter av 55 eller 75 mph. Den ingående axeln och redskap montering i överföringen ansluter till motorn genom en koppling mekanism. Den ingående axeln överför motorns roterande effekt till en utgående axel genom olika utväxlingar, gör det möjligt att rotera i olika takt från den ingående axeln beroende på den utrustning du väljer. Utgående axel överför denna hastighet till hjulen

Typer

Du kan hitta tre-, fyra-och fem-växlad manuell växellåda som verkar i dagens fordon, men en viss manuell växellåda montering sticker ut från resten. Det transaxel. Den transaxel integrerar en växellåda och en differential-en enhet som överför roterande kraft till bak eller framhjulen. Mycket få bak-hjulsdrivna fordon använda en transaxel, vilket är mycket vanligare på front-hjulsdrivna bilar.

Överväganden

Jämfört med andra komponenter, är en manuell växellåda en av de mest pålitliga delar av utrustning i ett fordon. Det kan ge dig problemfri drift, även för livet i fordonet, men bristande underhåll, hård acceleration, dragracing och hastighet skiftande förkortar livslängden avsevärt.


Relaterade artiklar


hur man byter en glödlampan i en Jeep Grand Cherokee
hur fungerar servostyrning?
hur man byter en styrstag i en Honda Accord
hur du tar bort cigarett lukter från din bil
hur man kan skydda ett fordon instrumentbräda från UV-skada
hur man byter ett relä i en Kia spektra
hur att sälja en bil på nätet
Felsökning tändsystemet i en Chevy Camaro
hur man gör tvål biltvätt
hur man tvättar en bil