om bränsle behandlingar

om bränsle behandlingar

Marknaden är översvämmad med olika typer av bränsle behandlingar för alla typer av fordon. Några av dessa behandlingar är avsedda att öka din oktan, vilket kan stärka din gas effektivitet, medan andra är mer inriktade mot att rengöra bränsleinsprutning och andra komponenter i din motor som aldrig ser dagens ljus

Funktion

Bränsle behandlingar används för att förbättra vissa funktioner bil. Det är viktigt att identifiera de områden där det behövs förbättringar innan du försöker köpa bränsle behandling.
Till exempel om du behöver förbättra prestanda, så köp en behandling speciellt framtagen för att öka prestanda. Om du behöver din bränslespridare rengöras och sedan köper en bränsle behandling som gjorts speciellt för rengöring dessa komponenter.
Det finns bränsle behandlingar på marknaden, dock att skryta med en mängd olika funktioner, såsom att öka hästkrafter och oktan, samtidigt rengöring bränsleinsprutningar.

Betydelse

Under bränsle åldringsprocess, massor av harts, kol och tuggummi form i ditt bränsle. På grund av uppbyggnaden, massorna bli för stor och är inte helt utbränd på grund av sin storlek. Detta äventyrar förbränningsprocessen.
resultat av ofullständig förbränning och åldrandeprocessen är att din motor inte längre kan fungera som det var avsett att, vilket skapar problem med acceleration, bränsleekonomi, etc. Din bilens förmåga att förbränna bränsle blir också mindre effektiva, och Du tenderar att förlora effekt och energi som följd.
Som om allt detta inte var illa nog, skadas, är slitande inlåning bildas som ett resultat av oförbrända frågan, och det kan ta sin tribut på ditt bränslesystem och motor. Slutresultatet är en motor som slits ut snabbare och levererar mindre prestanda.

Överväganden

Det är frestande att köpa den billigare behandling. Men du får vad du betalar för. Göra din forskning innan du köper en bränsle behandling. Detta kommer i din bil, och om något går fel kan konsekvenserna kosta dig mycket mer att fixa än de $ 3 flaska bränsle behandling gjorde.
Läs din instruktionsbok för föreslagna behandlingar. Du kan också få denna information från mekanik på generalagenten. Köpa bränsle behandlingar som är välkända eller som har rekommenderats till dig av en certifierad mekaniker.

Tidsplan

Du får ut det mesta av din bränsle behandling om du väntar tills nästa fylla upp vid pump. Lägga till bränsle behandling till en full tank gör att behandlingen att köra via ditt fordons komponenter för en längre tid och sitta i din bensintank under en längre tid, vilket arbete på något gunk som har samlats där.
Väl på macken, lägg till bränsle behandling på tanken innan pumpa gasen, på det sättet, blandar den noga med bensin

Varning

Inte varje bränsle behandling är rätt för varje bil. . Om du väljer fel behandling, kan det bli ödesdigra konsekvenser för ditt fordon. Till exempel, istället för att sakta slitaget på din motor, kan fel behandling faktiskt ökar motorns slitage. Dessutom, i stället för att hålla dåliga bränsle insättningar från att komma in bilens bränslesystem, kan fel behandling faktiskt öka chanserna för att detta händer, så det är mycket viktigt att använda rätt behandling.


Relaterade artiklar


hur man gör bromsar längre
hur man inspektera för däck defekter i en VW Beetle
hur fungerar bilvax för att skydda måla?
hur du justerar timing i en Plymouth Voyager
hur man byter vindrutetorkare på en dodge ram
om bilen luftkonditionering
om bilhandlare
hur kalibrera bilens korta släpp fönster
hur man byter en CFI insprutare
Hur lägger bränsle behandlingar förbättra en bils prestanda?