om bilfönster

om bilfönster

Bilfönster är en av de saker som de flesta inte tänker på när de köper ett fordon, eller när de kör omkring i den. Windows tas för givna, eftersom alla bilar som säljs idag är utrustade med dem. Vi aldrig tänker på dem som en lyxartikel, men en gång i tiden var vindskydd i synnerhet just det

Du behöver:. .
3 däcket strykjärn eller tjocka skruvdragare
En luftpump eller kompressor.
Tvålvatten i en sprayflaska.
Ventilspindeln verktyg.
Skyddande stoppning (tillval).

Historia

Den allra första bil som sålts vindskydd var en valfri uppgradering ägaren kunde lägga på vid köpet. Människor vars bilar hade inte vindrutor bar glasögon under körning. Vindskydd köptes av folk som inte längre ville köra med glasögon på och hade råd alternativet, men det finns ingen tydlig indikation på hur mycket som uppgraderar kostnad i början av 1900.

Strax efter knytnäven vindrutan sattes på marknaden, medföljande lastbilar, var bussar och bilar uppfann, efterfrågan på bil-spetsade glas och har varit fortsatt hög sedan

Tidsplan

Wraparound glas sattes på bilar i mitten av 1900-talet, och. var den första milstolpen i bilglas. Innan starten var fordon normalt utrustade med en en-person topp, förutom att sidan gardiner. Detta innebar att fordon mestadels kördes när vädret var rättvist.

Genom 1929, var de flesta bilar är utrustade med välvda glas som ger skydd från att flyga skräp, stänk lera, vind, regn och vägdamm. Människor nu kunde köra sina bilar i alla typer av väder.

Potentiella

Även glas som skydd mot väder och vind, det var ingalunda en perfekt produkt. På grund av hur fönstren producerades ändrades förarens siktfält genom dem förvrängda-och de tenderade att vara dyrt, liksom. Som ett resultat började auto-glastillverkare ändra det sätt de gjorde sin produkt. Istället för att använda vad som var känt som "batch"-metoden, bytte de till den så kallade "ribbon"-metoden. Denna växel har automatisk glas mer överkomliga och förbättrat sin kvalitet, eliminerar snedvridningen.

De förbättringar som tillverkarna gjorde användningen av glas fönster i bilar mer praktiska och därmed utbredd.

Överväganden

Eftersom bilfönster gjordes från vanliga glas hade de en tendens att splittras i vassa skärvor då den bryts. Detta var mycket farligt för förare och passagerare vid kollisioner auto. Som ett resultat utvecklat glastillverkarna en säkrare typ av glas genom laminering en fin film lager mellan två tunna glas lager. Detta var den första säkerhetsglas, och tillverkades 1928. När fönstren var trasiga, höll filmen glaset på plats, vilket minskade skador från flygande glas.

Under årens lopp har tekniken bidragit till att förbättra filmen skikt, och kvaliteten på auto glas har också förbättrats. Alla fordon som gjorts i USA har är utrustade med säkerhetsglas sedan 1966.

Effekter

som fordon blev större, så gjorde fönstren och passiv solvärme blev ett problem. Klart fönsterglas gjorde ingenting för att hålla insidan av fordonet svalt, så att få in ett fordon som hade suttit i solen hela dagen kan bli en smärtsam upplevelse. Att lösa detta problem, började glas tillverkare producerar sol glasögon som kunde absorbera en del av värmeproducerande, infraröd delar av solens spektrum. Dessa fönster hade en grön nyans som absorberade en del av värmen, och blev snart en standard inom bilindustrin.

Fördelar

Bil fönster ger många fördelar. Förutom att skydda bilens interiör, förare och passagerare från elementen, ger de också skydd mot stöld. Även en tjuv kan helt enkelt sönder en ruta om han så önskar, ger fönstret en barriär mellan förbipasserande och en bil sitter på en parkeringsplats. Det är inte som om någon bara kan gå och hålla hennes hand i bilen.

Windows kan även vara tonade att lägga till extra skydd mot solens skadliga strålar. Förutom de vanliga,, roll-up-typ fönster är fordon nu också utrustad med elfönsterhissar, som är mycket lättare att rulla ihop och lägga ner.


Relaterade artiklar


Hur fungerar ett bränslefilter arbete?
hur reparera en tank motorcykel gas
hur man rengör och polera en bil
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Cheva corvette
om att sälja en bil
hur man byter en värmare kärna i en ’92 ford explorer
Hur man byter olja i en Mitsubishi Eclipse
hur man spola kylaren i en Mitsubishi 3000GT
hur vinterförbereder ditt fordon
Felsökning tändsystemet i en Toyota Camry