hur påverkar lågt däcktryck en bil?

hur påverkar lågt däcktryck en bil?

gas körsträcka och Pollution

lågt lufttryck i bilen kommer att göra att använda mer gas än normalt. I detta tillstånd krävs det mer energi för din bil för att initialt röra sig och även att hålla igång. Det är inte bara bränsleförbrukningen bör du vara orolig, men la till föroreningen du är vätskande. För varje körd 12. 000 miles, betraktas som ett årsgenomsnitt, med lågt tryck däck du bränner och ytterligare 144 liter bränsle. När bilens gas kolatomer blanda sig med luften, sätta dig 20 pounds av ytterligare koldioxid till atmosfären.

Tillverkaren av din bil har fastställt korrekt lufttryck i däcken för ditt fordon. Detta finns i bilens handbok, på förardörren post, på handskfacket innanför dörren eller genom tillverkaren och mäts genom pounds per kvadrattum (PSI).

Däckets livslängd

Däck slits ut snabbare när bilens däcktryck är lågt. Med denna däckens skick för mycket av gummi vidrör vägytan, vilket orsakar friktion. Detta orsakar överhettning och extra slitage på däcket i stället för ett däck som har rätt mängd tryck. När ett däck överhettas, trampa separation orsakas. Detta kan leda till däckens fel och kanske orsaka en olycka. Vid kontroll lufttrycket i däcken, se till att ditt fordon kalla däck. Med andra ord bör du se till att inte ha drivits mer än några miles i flera timmar. Detta kommer att ge dig ett exakt avläsning.

Säkerhet

Rätt däcktryck krävs i bilen för att upprätthålla säkerheten. Lågt däcktryck kommer att förändra hur din bil blir hörn, bromsar och dess totala styrförmåga. Dessutom kan ett lågt däcktryck orsaka en punktering, vilket leder till en olycka. En indikation på lågt däcktryck är när du slår hörn du hör en skrika. Bromstid tar längre tid när däcktrycket är låg, särskilt om vägarna är våta eller oljiga. Däcktryck måste kontrolleras eftersom årstiderna växlar. Utetemperaturen är en faktor i däcktryck. Det kommer att minska när det blir kallare.


Relaterade artiklar


hur man inspektera för däck defekter i en Mitsubishi 3000GT
hur man byter bakre signalljus i en Plymouth Voyager
hur man byter olja för automatiska växellådor i en Honda Prelude
hur man byter olja för automatiska växellådor i en GMC Sierra
Hur bär ett bilbatteri ut?
hur man byter skivbromsar fram i en VW Jetta
hur man rengör en cabriolet bil topp
hur man byter Värmeslangarna i en Nissan Maxima
Hur du använder mäta däcktrycket för övervakning av dina däck
hur man byter fronten signalljus i en Honda CR-V