hur man justerar kedjan på din motorcykel

hur man justerar kedjan på din motorcykel

Hur man sätter rätt uppmärksammade på din kedja driven cykel och minska slammer, kedjor och sproket, och däckslitage. Sport cykel visas 05 GSXR-750 för popularitet skull

Du behöver:.
Axelmutter uttag
. Nåltång.
Gamla platt skruvmejsel.
Metriska eller SAE skiftnyckel fastställs enligt cykel modell och gör.


1.
Kontrollera kedjan och drevet för slitage. Du kommer visuellt att kunna seeflat fläckar i kedjans eller fördjupningar bärs i drevet. Om du ser dessa indikatorer är det dags för en ny kedja och kedjehjul. Jag brukar ändra både och primära redskap och kedjan också när jag drar primär försäkring. Detta kommer att betala sig i längden, tro mig . . .
2.
Lossa hjulmuttrar med uttag hjulmuttrar eller skruvnyckel om thats vad du har. De flesta äldre H /Ds som jag rider mest använda en 1 "eller 1-1/8" uttaget eller skiftnyckel. Många cyklar har en saxpinne genom ett hål i axel eller en flik låsmutter. Dra upp stiftet om det behövs med tång eller bända flikar ut med skruvmejsel innan lossnar.
3.
Denna sport cykel avbildade har en insida justering och nockar för att hålla dig på rätt spår. Old Harleys har baksidan skadereglerare med låsmuttrar (jag försäkra mig jag slår båda sidor 1 /4 varv åt gången. Vissa andra cyklar kommer få en anpassningsperiod på cam. Om du är mekaniskt benägna nog att följa den här artikeln kan du se din inställning apparater inga problem och var du vänder det.
4.
Nu ska vi hitta våra faktiska spännare. Det kommer antingen vara en cam eller en sträckare bult med muttrar att trycka eller dra mot axel bostäder att dra åt kedjan. Nu vänder apparater tills du har ungefär 1 "av lek topp och botten medan din vikt är på cykel. Du måste kanske göra flera justeringar för att uppnå detta.
5.
När du har korrekt spänning, se till att bakhjulet är spårning rak. Det bör vara om du följde hack eller vändas exakt samma varv på båda sidor om du har spännare sådär. Du kan behöva hålla hjulet på plats när du spänner axelmutter. Om u har en manuell flesta moment denna mutter. Jag åt bara och jag har aldrig haft problem. Dra till muttern rader med flikar eller hål för saxpinne. Böj flikarna i eller sätt in och böja stift slut. Kontrollera spänningen igen och du är klar. Du kommer att se en märkbar skillnad om det görs på rätt.

Tips och varningar


 • Se till att du spårar raka när du är klar.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en bränsletank i en Chrysler Town & Country
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Chevy Camaro
  om tvättar bilen
  hur du håller din bil röran gratis
  hur man väljer klass motorolja för vinterkörning
  hur man byter en stabilisator länk i en geo metro
  hur man inspektera för däck defekter i en Saturn Vue
  hur man byter skivbromsar fram i en Dodge Caravan
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Mitsubishi Eclipse
  hur man byter en clockspring i en VW Beetle