hur du kan förbättra gas körsträcka

hur du kan förbättra gas körsträcka

Med fluktuerande gaspriserna, är det en bra idé att hitta andra sätt att spara vid pumpen. Lyckligtvis finns det många sätt att förbättra din gas körsträcka som är enkla och lätta att göra

Du behöver:. .
Bil
Lufttrycksmätare.


1.
Sluta köra crazy! Detta är nummer ett avrinningsytan av bränsle. När du flyger upp till ett stoppljus och skrik att upphöra, har du slösat bort bara en ton av gas. En bra gage är om dina passagerare få bil-sjuk körning med dig (och ingen annan), måste du tona ner din körning.
2.
Kontrollera bilens system. Lågt däcktryck, ett igensatt luftfilter och dåliga tändstift kan alla minska bränsleförbrukningen drastiskt. En låt upp kan hjälpa dig att förbättra din gas körsträcka från 30-40%!
3.
Bilpool eller kombinera resor. Gör det till en regel att när man går ut för att springa ärenden, det är den enda resa du kommer att göra i dag, och om du behöver något, kan du få det i morgon. Självklart är detta inte kommer att fungera hela tiden, men det hjälper att hålla dig från att hoppa i bilen och köra in till stan på varje impuls. Din bil drar mindre bränsle när motorn är varm, så flera små utflykter på kall motor värre än en lång resa i en varm motor.
4.
Minska din last. Vi tar ut den tredje sätet i vår minibuss och förvara den i vårt garage när vi inte använder det (vilket är mest av tiden), och vi får 3 mpg mer bara genom att göra denna enkla sak. Töm bagageutrymmet på alla utom det nödvändigaste. Du kan lika gärna ta bort denna cykel rack eller pakethållare för att minska dra på din bil också.
5.
Kontrollera tanklocket. En lös locket kan orsaka din dyrbara gasen för att förånga i luften. Toppning av din tank också orsakar oönskade gas avfall.
6.
Fyll upp under den kallaste delen av dagen. Gas blir tätare när det blir kallare, så du får mer för samma volym och samma pris.
7.
Använda bilen mindre. Gå, rida din cykel, skateboard, whatever. Ni har alla hört historien, promenader är bra för dig, bla bla bla. Men nu kan det bara vara bra för din bank accontera också!


Relaterade artiklar


hur man överlever efter Zombie Apocalypse # 18 byta däck
hur man stämma upp en Jeep Wrangler
hur man byter en styrstag i en Dodge Durango
hur man gör bromsar längre
hur man byter spänningsregulator i en Dodge Durango
Felsökning tändsystemet i en saturn ion
Hur berätta om bilens disk eller trumbroms har rostat stängt
fördelarna med att byta olja
hur du justerar timing i en Toyota Corolla
hur man byter en glödlampan i en Mercury Cougar