Hur slitbanan slitna däck påverkar ett däck?

Hur slitbanan slitna däck påverkar ett däck?

Bana och däcktyper

däck är gjorda av metall, gummi och plast kompositmaterial. Den slitbanan är gjord av räfflad åsar och håligheter som ansluter till marken eller vägen. Slitbanan används för att driva bort vatten, minimera buller och skapa dragkraft. Däck typer varierar från högpresterande, som har bättre väggrepp i lera och snö, att de vanliga typer som är lämpliga för normala väderförhållanden.

Treadwear

Alla däck har en treadwear rating som hjälper användare att avgöra hur länge ett däck kommer att pågå. En standard testa däck har en rating på 100. Detta innebär att om ett däck har ett mönsterdjup över 300 räknar tillverkaren att däcket har en livslängd 300 procent av det däck. Vanligtvis livslängden är något överdriven av tillverkaren. Tire bedömningar bör endast jämföras mellan varje tillverkares sortiment av däck, eftersom varje tillverkare använder olika klassificeringssystem.

Slitet däck Problem

Bana slits bort på grund av friktionen mellan vägen och däcket. Med tiden slitbanan kan bära ner till en led som gör att fordonet osäkra att köra. Slitna slitbanan kan orsaka hjulinställning ska bort, precis som felinställd hjulinställning kan orsaka slitbanan att bära snabbare. Slitna slitbanan kan också bromsa bromstid och orsaka problem med styrningen. Om slitbanan blir för låg däcken kan också brista. Mönsterdjup ska kontrolleras regelbundet för att garantera säkerheten under körning. Kontrollera med däckets tillverkare för att avgöra hur ofta detta bör göras.


Relaterade artiklar


kan återställa bilstrålkastare
hur man inspektera drivlinan i en Lincoln Navigator
hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Chrysler Sebring
hur man byter en dragstång slutar dodge ram
hur man inspektera drivlinan i en Nissan Pathfinder
hur man får i en låst bil
hur ändrar termostaten i en Ford Mustang
hur man byter en dragstång slutar dodge intrepid
hur man byter en dragstång slutar VW Beetle
hur ändrar glödlampan chef ljus på en 2000 VW MK4 Golf TDI