om vindrutan torkarblad

om vindrutan torkarblad

De flesta förare inte alltid tänker på sina torkarblad om det inte regnar. Och det är så det ska vara. Men förstå hur de fungerar, vilka typer av blad finns som ersättare, och konsekvenserna av att inte uppmärksamma dem kan inte skada och det kan bara spara dig pengar

Funktion

Torkarblad, samtidigt som de grundläggande inom bygg och begrepp, är avgörande för en säker drift av ett fordon i dåligt väder eller riskfyllda förhållanden. Torkarblad är ett band av gummi med en rostfri ryggrad fäst vid en överbyggnad eller ram av stål. Bladet är fäst en arm som ansluts till en serie spön, känd som en vindrutetorkare överföring, som drivs av en elmotor. Energi från motorn förmedlas genom överföring till armen och sedan bladet. Bladet rör sig över vindrutan för att torka av glaset fritt från regn, snö eller tillfällig flytande väg skräp som olja eller förlorat gods.

Typer

Den grundläggande Blade är ett eneggad gummilister, men andra versioner finns tillgängliga. Det finns flera kanter blad som hävdar att rensa vindrutan mer noggrant, ett krav från den dubbla blad också. Ramen för detta blad rymmer två avtorkning ytor. En vinter torkarblad är vanligen tillverkade av tyngre plast eller kan ett blad som har överbyggnaden täcks av tyg för att hindra snö och is från att ansamlas och frysa den till vindrutan. En konsument har möjlighet att ersätta bara gummi, som kallas en påfyllning. Eller bladet och karm kan ersättas. Exakt passform kniven eliminerar behovet av adaptrar för att hålla bladet på armen, vilket ofta är fallet med universella blad.

Storlek

Torkarblad säljs av ansökan, placering och storlek. Så du kan behöva en 24-tums klinga för passagerarsidan av en 2002 Nissan Maxima. Blades mäts längs gummit. Det är inte ovanligt för ett fordon att ha två storlekar på torkarbladet beroende på dess placering på bilen. Torkarblad för den bakre delen av stadsjeepar, kombicoupé och vagnar i allmänhet är kortare.

Funktioner

Medan säkerhetsprofilen fördelarna med torkarblad är uppenbara, den som kontrollerar den har utvecklats under en tid. Systemet reagerade på förarens preferenser och införde variabla hastigheter, intermittent kapacitet och automatiska sensorer som bilar blev mer sofistikerade. Vissa lyxbilar känsla fukt och automatiskt aktivera torkarsystem. Torkarbladet och dess motoriserade system bidragit till att göra bilen något mer än en rättvis väder nyfikenhet.

Expert Insight

torkarblad, när ignoreras, har potential att orsaka skada. En söndertrasad eller saknas gummi blad kan orsaka överbyggnaden för att kontakta vindrutan. Det tar bara ett par slag i den exponerade metall till permanent ärr glaset. Den stress ur ett torkarblad frysas till en vindruta på en snö eller is storm kommer snabbt att bränna ut en torkarmotor. Övervakning av knivarnas kondition kan spara pengar på annat onödigt reparation. De flesta bilister inte någonsin överväga dem om det inte regnar.


Relaterade artiklar


hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Mazda6
hur du justerar timing i en VW Beetle
hur man byter en dragstång i ett geo metro
hur att sälja en bil snabbt i Wisconsin
hur du justerar timing i en Cheva lavin
hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en ford explorer
om generatorer
hur man inspektera för däck defekter i en Dodge intrepid
hur man inspektera drivlinan i en Nissan Altima
hur man byter en clockspring i en VW Beetle