hur man målar ett fordon med en HVLP-pistol

hur man målar ett fordon med en HVLP-pistol

Behöver för att måla din bil? Överväger att ställa in din Hot Rod lågor i målad lågor? Dags att ge familjen fordonet en ansiktslyftning på en budget? Överväg målning ditt fordon med hjälp av en HVLP pistol. Målning ett fordon inte liknar någon renoveringsprojekt-det kräver att du köper högspecialiserad verktyg och förnödenheter. Du kan inte starta detta arbete utan att ha de förnödenheter och utrustning du behöver för att återställa denna färgstarka lyster till din bil eller lastbil

Du behöver:.
Luftkompressor
. Auto kroppsfärg.
Sandpapper.
Primer.
Mask.


1.
Sätt upp din arbetsplats (garage eller verkstad) så att det är tillräckligt upplysta och någorlunda rena. Det gör ditt arbete miljö som främjar en smidig och glänsande lack. Din arbetsplats ska vara ett slutet utrymme för att hålla din andra objekt från att bli fläckiga med färg och för att hålla din lack orörda. I vissa områden kan en sprutbox krävas på grund av miljömässiga och industriella restriktioner i samband med besprutning av färg. Kolla med din lokala färgleverantör att vara säker på att du är inom några riktlinjer eller förordningar.
2.
Sätt på dig skyddsutrustning innan du börjar slipning eller sprutning. Använd en mask vid slipning målgång i fordonet för att hålla damm ut ur näsan, vilket kan vara problematiskt för dig senare
3
Rengör och slipa ytan av fordonet. . . Rengör ytan av fordonet med hjälp av gemensamma bil rengöringsmedel, sedan helt torr. Applicera inte vaxer eller andra oljebaserade formler som kan störa målningen. Paint ska inte tillämpas på oförberedda ytor, därför, besök din lokala färgleverantör och välj en sandpapper betyg som är lämplig för nivån på jämnhet du vill uppnå på din beredd bil yta. Det finns lika många sandpapper kvaliteter (grad av råhet) som det finns färger av färg, så vilken typ av sandpapper du väljer kommer vara specifika för ditt projekt. Slipa ytan av fordonet tills alla fläckar och ojämnheter har avlägsnats på rätt sätt. Torka av ytan som har slipat med en mjuk trasa för att avlägsna alla återstående sandpartiklar att undvika att de fastnar när du börjar måla ditt fordon.
4.
omfattar alla områden av fordonet som inte ska målas med maskeringstejp. Detta minimerar tid och energi du lägger ner rengöring sprutdimma.
5.
Mix primer-surfacer noggrant för att försäkra lämpligt program. Ladda ordentligt blandad primer-surfacer i HVLP pistol, sätta på dig masken och spraya primer-surfacer på fordonet. Lätt med primern-surfacer jämnt över ytan av fordonet.
6.
Mix färgprodukter till önskad färg. Häll blandad färg i din HVLP pistol och tillämpa färgen på tillräckligt lufttryck för att maximera ens applicering. Om du aldrig har målat ett fordon bra tidigare, fundera på att skaffa skrot auto kroppsdelar liknar de delar du ska måla. Detta hjälper dig att finslipa dina färdigheter målning innan angripa din faktiska projektet.
7.
Våt sand defekter till jämnhet efter målning fordonet till din tillfredsställelse. Ta bort maskeringstejp för att förhindra peeling runt kanterna på färgen. Bekräfta färg torktider att förhindra skador på fordonet och lack.


Relaterade artiklar


hur man byter en underhood relä i en GMC Sierra
hur man byter en clockspring i en VW Jetta
hur man byter värmaren kärna i en chevy corvette
hur man återställer ljuset kontrollera motorn
hur man rengör en frisk luft ventil i en Cheva Silverado
hur man tvättar din bil och gör det gnistra inifrån och ut
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en Hyundai Sonata
hur du kontrollerar om dina däck måste roteras
Hur fungerar en motorcykel fungerar oljekylare?
installera motorcykel grepp