hur en riktig oljebyte på en 2008 honda

hur en riktig oljebyte på en 2008 honda

Spara pengar kommer att bli allt viktigare att många människor. De 20 + dollar du kan spara genom att ändra din egen olja kan säkert vara en början

Du behöver:
4
. 5 liter av 5W-20 olja.
Wrench.
Olja Uppgiftslämnaren nyckel (eller en god starkt grepp).
Oljetråg.
Ramper eller något att höja upp bilen på ett säkert sätt.


1.
Kör motorn tills den når normal arbetstemperatur, stäng sedan bort det. Detta kommer att hjälpa oljan rinna ut lättare, och det kommer också att göra det mycket varmare. Jag brukar köra bilen i ca 3 minuets som en kompromiss.
2.
Öppna huven (spärr av din vänstra fot när du är i förarsätet) och ta bort motorolja påfyllningslocket. Detta kommer att möjliggöra ett bättre flöde av oljan när du är dränering. Demontera oljeavtappningspluggen och brickan från botten av motorn. Tappa av oljan i en tråget.
3.
Ta bort oljefiltret och låt resten av oljan rinna.
4.
Fukta nya oljefiltret packning med lite färsk olja och installera.
5.
Tillverkaren föreslår en ny bricka på bulten rinna när du installerar om, har jag aldrig och har inte haft problem, men jag överlåter det upp till dig. Du bör också skärpa till 29 fot pounds (39 NA u00B7 m, 4,0 kgf u00B7 m). Inte alla har en momentnyckel, så i princip en hand åt och kanske om en annan 1 /2 varv eller så. Vrida skruven för hårt kan orsaka vissa dyra frågor!
6.
Tillsätt ca 4,5 liter olja och skruva tillbaka locket. Kontrollera att oljan inte hälla ut under bilen.
7.
starta bilen. Oljetrycket Indikatorn ska stänga inom 5 sekunder. Om inte, stäng av motorn och kontrollera att inget läckage och mätstickan.
8.
Om det inte finns några problem låt motorn gå i flera minuter och kontrollera sedan rinna av bulten och olja filter för läckor. Några brinnande olja luktar är kommentarer om du inte torka upp alla droppar från avlägsnandet av oljor kontakten och filter.
9.
Stäng av motorn, låt den sitta i flera minuter och kontrollera nivån olja
på stickan. Lägg till mer olja om det behövs.
10.
Nollställa oljelivslängd%
11.
Vrid tändningsnyckeln till ON (II) position . Tryck på select /reset knappen upprepade gånger tills motoroljans liv indikatorn visas.
12.
Tryck på Select /reset knappen i ca 10 sekunder. Motoroljan
livet och underhåll försändelsekoden (s) kommer att blinka.
13.
Tryck på Select /reset knappen i ytterligare 5 sekunder. Upprätthållandet post (er) kommer att försvinna, och motorolja liv kommer att återställas till'颼. ''

Tips och varningar


 • Se till att rensa bort smuts och damm på den anslutande ytan av en ny olja filter.
 • Olja är en viktig bidragsgivare till motorns prestanda och livslängd. Använd alltid en premiumtyp 5W-20 diskmedel olja visa API certifiering Seal. Detta sigill visar att oljan är energibesparande, och att den uppfyller American Petroleum Institute senaste krav
 • Du kan använda en syntetisk motorolja om det uppfyller samma krav som anges för en konventionell motorolja. Den visar API certifiering sigill,och det är rätt vikt. Du måste följa olje-och filterbyteanges i intervaller på informationsdisplayen.


 • Relaterade artiklar


  hur man stämma upp en Jeep Wrangler
  hur man rengör plast akvarieväxter
  hur man inspektera för däck defekter i en dodge ram
  hur man byter en glödlampan i en Toyota Highlander
  hur ändrar kabinen luftfiltret på en BMW Z4
  hur till sängs (inbrott) nya bromsbelägg och / eller rotorer
  hur man byter en underhood relä i en Hyundai Santa Fe
  hur man eliminerar funky lukt och dofter i en bil utan kemikalier
  hur nyans auto glas
  Felsökning avgassystemet i en Subaru Outback