om bilen luftkonditionering

om bilen luftkonditionering

De flesta moderna bilar har luftkonditionering installerat luftkonditionering. Förstå grunderna i bilen luftkonditionering, till exempel hur konditionering bil luft verk, är ett viktigt steg i underhåll av fordon och bil underhåll. Veta allt om bilen luftkonditionering kan spara tid, pengar och dyra resor till din bilmekaniker

Historia

De gamla grekerna och romarna använde olika kyla metoder som är de grundläggande föregångare moderna luftkonditioneringssystem. Det var den kinesiska som först byggde fan-baserad luftkonditioneringssystem som mest liknar luftkonditioneringen används i bilar idag. Den första bilen har luftkonditionering byggdes av Packard Auto. Det såldes till allmänheten 1939. På den tiden var bilen luftkonditionering rudimentär i bästa fall. Sedan dess har kvaliteten på bilen luftkonditionering betydligt bättre.

Betydelse

Bil luftkonditionering är allestädes närvarande och kan hittas i de flesta off-the-line bilar säljs av bilhandlare i västra, utvecklade världen. Bil luftkonditionering ger föraren möjlighet att driva sina fordon i varma och tempererade klimat utan att rulla ner sina fönster. På grund av den lätthet och komfort som luftkonditionering leverantörer för förare, luftkylning i bilar har lämnat den aspekten av lyx att bli något av en nödvändighet.

Funktion Bil luftkonditioneringssystem ansluten till bilens batteri i För att driva kylsystemet och fläktar cirkulation. Auto luftkonditionering består av flera komponenter, bland annat en luft kompressor, förångare och kylarvätska spolen. Fläktar suger i varma, yttre luft och klara luften över kylbatterier likt marknät, hem luftkonditioneringsanläggningar funktion. Den nedkylda luften blåses sedan in i bilens interiör med hjälp av en grupp av fans. Bilen luftkonditioneringen kan också återcirkulera den redan kylda luften från insidan av fordonet för att spara energi.

Teorier /Spekulationer

Några bil experter och insiders industrin, liksom enskilda bilister, teoretisera att kör en bil s system luftkonditionering orsakar onödig påfrestning på bilens mekaniska systemet och minskar miles per gallon uppnås av fordonet. Således vissa bilförare föredrar att köra in sina bilar luft vid ett minimum för att spara bränsle.

Förebyggande /Lösning

Bil luftkonditionering kan ibland fel och kan kräva felsökning. Kontakta en bilmekaniker för expertråd. I vissa fall kan förare felsöka sin egen luftkonditionering bil luft. Öppna bilens huva och kontrollera att ingen luftkonditionering kylvätska läcker genom att kontrollera rören som leder in i bilen ventilerna. Efter att ha kört bilens motor och sätta på luftkonditioneringen, kontrollera att kylvätskan kompressorn pumpar lämpligt sätt (det är ofta sitter på vänster sida av bilen motorn).


Relaterade artiklar


hur man byter värmaren kärnan i en Honda Accord
hur man byter skivbromsar fram i en Cheva lavin
hur man inspektera drivlinan i en Lincoln Navigator
hur man inspektera drivlinan i en geo metro
hur man byter bakre signalljus i ett kvicksilver bybo
hur man byter bakre signalljus i en Nissan Maxima
hur man rengör en frisk luft ventileras på en Saturn Vue
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en VW Jetta
hur man byter värmaren kärna i en Kia Spectra
hur du justerar timing i en geo tracker