hur mycket pengar är det att detalj din bil?

hur mycket pengar är det att detalj din bil?

Om du letar för att återta det showroom doft och glans, en bra bil detalj kan vara precis vad du behöver. Oavsett om det är en gör-det-själv-eller professionella bilhandlare, investera lite tid, armbåge fett eller pengar till grovstädning ditt fordon kan avsevärt påverka utseendet på din bil

Funktioner

bilhandlare består av noggrant rengöra insidan och utsidan av ett fordon. Även funktionerna i detalj kan variera från detailer till detailer, mest bil detaljer finns en genom dammsugning eller tvättning av sittplatser och golvytor, avtorkning interiören instrumentpanelen och alla andra ytor, tvättning, claying och vaxning eller polering utsidan av bil och rengöring av hjulen, speglad och glasytor. Vissa detailers kommer också högtryckstvätt fordonets motor. Penslar, små bilagor vakuum och andra små verktyg används för att komma in i sprickor och är svåra att nå platser. Många detailers gillar också att röra upp några exteriörlack problem och polera ut vilken yta som helst repor. Vissa detailers kommer också att gälla skyddande tätningsmedel på utsidan av bilen.

Typer

Det finns interiör, exteriör och motor bilhandlare. Alla tre kräver olika typer av detaljer produkter. Till exempel skulle det fett skär tvättmedel som används för att rengöra en bilmotor bli för hårt att använda på skinnklädsel. Om du gör din egen bilrekonditionering, måste du vara säker på att produkterna du använder är avsedda att användas på material som bilen är gjord av. För att göra en grundläggande bil detalj, behöver du en biltvätt, vax-eller polish, hjul renare, fönsterputs och en produkt att rengöra ner instrumentbrädan område av ditt fordon. Ett kit som innehåller dessa poster kommer att kosta någonstans mellan $ 30-75 (se Resurser).

Storlek

Storleken på ditt fordon och detaljer paketet kommer att bestämma kostnaden för detaljer din bil. Den genomsnittliga kostnaden för en standard, bilrekonditionering paket på en personbil som inkluderar en biltvätt och vax, däck städning, inredning dammsugning och ytan torka-down är $ 58. SUV: s är dyrare på ungefär $ 89 för samma paket. Om du lägger på schamponering, läder rengöring eller yttre yta reparera priserna kan gå vägen upp till $ 200 eller mer intervall (se Resurser).

Överväganden

Biltvätt, auto butiker utbud och individer ofta erbjuder detaljer tjänster. Det billigaste stället att få bil detalj är vanligtvis din lokala biltvätt. Många detailers erbjuda rabatter för kontantkort eller paket tjänster. Du kan ofta hitta kuponger för bilrekonditionering i telefonboken (se Resurser).

Varning

Om du kommer att använda en professionell beskriver tjänsten ska du fråga om de har en försäkring som skulle täcka kostnaderna för eventuella skador som skulle inträffa medan fordonet var i deras ägo. Du kommer också vilja fråga om de har en policy när det gäller saker som går förlorade eller skadas under preciseras (se Resurser).


Relaterade artiklar


om bilbatterier
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Toyota Camry
Tips för rengöring guld
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Honda Prelude
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Ford Focus
hur man inspektera drivlinan i en Nissan Pathfinder
Felsökning tändsystemet i en Plymouth Voyager
hur man byter en glödlampan i en Hyundai Sonata
hur man byter fronten signalljus i en Honda Accord
hur man byter en glödlampan i en Pontiac Bonneville