hur du justerar timing i en Dodge Caravan

hur du justerar timing i en Dodge Caravan

Justera tiden i en Dodge Caravan med ett distribuerat tändning krävs för att maximera gas körsträcka och minimera avgasutsläppen. Dodge Caravan modeller med distributör mindre tändsystem automatisera denna funktion för dig. Anpassning av tidpunkten kräver kunskaper i motorn mekanik

Du behöver:.
Timing ljus
Skiftnycklar.


1.
Leta veven trissan på framsidan av Caravan motor. Avlägsna all smuts eller olja för att exponera timing varumärkena. Använd en skiftnyckel för att rotera veven trissan om tidtagningen linjer är utom synhåll.
2.
Starta motorn, gör det möjligt att nå en normal arbetstemperatur. Du har nått normal arbetstemperatur när kylfläkten cykler av, på och utanför en gång. Rev motorn tre gånger för en sekund varje och låt den gå på tomgång som vanligt igen.
3.
Ha motorn vid normal tomgång och punkt tidpunkten ljus på veven remskivan på framsidan av motorn. Fastställa beloppet för justering behövas baserat på förskjutning av tidpunkten linje på veven trumman och mittlinjen i tidsplanen ljuset.
4.
Lossa distributör håll bultar och vrid distributören långsamt. Starta bilen och kontrollera timing igen. Upprepa processen tills tidpunkten märket ställer upp med mittlinjen om tidsplanen ljuset.
5.
Dra åt distributör håll bultar och kontrollera tidpunkten för att se någonting rörde sig i processen. Ta bort timing ljus och återanslut nummer ett tändningskabeln på Caravan.

Tips och varningar


 • Var extra noga med att hålla ledningar och verktyg från kylfläkten för att undvika allvarliga personskador eller dödsfall.
 • tvinga en motor för att köra ut ur dess tillverkade angivna inställning kan orsaka allvarliga och permanenta skador på motorn.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan bli av en ny bil lukt
  hur att sälja en bil snabbt
  hur man byter en styrstag i en Ford Mustang
  Hur polera polera en bil utseende?
  fakta om tändstift
  hur man byter bakre signalljus i en dodge ram
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Cheva lavin
  hur man byter en glödlampan i en Pontiac Bonneville
  hur man byter bakre signalljus i en Chrysler Sebring
  Felsökning tändsystemet i en Chevy Cobalt