hur man kan kontrollera och underhålla ringtryck

hur man kan kontrollera och underhålla ringtryck

Det är viktigt att bibehålla lufttrycket i bilens däck. Lågtryck kan råna gas körsträcka, göra din bil åka råare och böj dina fälgar. Det är mycket lätt att hålla din nivå däcktryck där det bör vara

Du behöver:. .
Luftpump
däck tryckmätare.


1.
Mät bilens aktuella däcktryck. Den bästa tiden att mäta däcktrycket är när däcket är kallt (tidig morgon eller kväll). Ett hett däck kommer att göra din läsning felaktiga. Skruva av locket från däcket och tryck fast mätaren på ventilen. Håll mätaren på ventilen för ett par sekunder och kontrollera behandlingen.
2.
Hitta rätt mängd tryck på däcken ska ha. Denna information finns i bilens instruktionsbok, på etiketten på din förare dörren eller det finns på nätet.
3.
Om däcktrycket är korrekt, strunta i det. Om den är låg, måste du pumpa luft i dem. För att fylla däcken, ta bort ventilen lock och sätt pumpen på däcket. Växla mellan att låta luft i däcken och kontrollera trycket med mätare för att se till att du får rätt mängd. När däcken är full, skruva tillbaka locket på ventilen.

Tips och varningar


 • Om du hör väsande när du sätter mätaren på ventilen, då du inte har en bra anslutning. Prova att trycka på mätaren lite hårdare.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Ford Focus
  hur du justerar timing i en Cadillac Escalade
  hur man byter en glödlampan i en Cadillac Escalade
  hur du håller din bil röran gratis
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en VW Beetle
  Tips för rengöring guld
  hur till check oljeförbrukning
  hur man rengör tyg eller vinyl suffletter
  hur man byter en bränsletank
  hur man byter olja Harley Davidson