hur du kontrollerar bilens olja

hur du kontrollerar bilens olja

För att hålla bilen körs med sin högsta prestanda är det viktigt att behålla din olja. Det bör vara precis rätt mängd olja, och det bör inte vara alltför mörk. Du bör göra en regelbunden vana att kontrollera din motorolja

Du behöver:. . .
Ett fordon Kontrollera


1
Den bästa tiden att kolla olja är efter bilen har varit igång under några minuter (efter att ha kört till affären, eller bara lämnar bilen på en kort tid). Efter att bilen har värmts upp, pop din huva.
2.
Leta reda på mätstickan. Mätstickan är lång mager bit metall som vilar i oljebehållaren. Handtaget är oftast runda och färgade (vanligtvis gul eller röd).
3.
Dra ut oljestickan och rengöra den med en pappershandduk för att avlägsna all olja (Om bilen kördes för lite, kommer oljan inte varmt). Titta längst ner på stickan och du kommer se en märkning som talar om var oljenivån ska vara.
4.
Sätt mätstickan tillbaka in i reservoaren. Kontrollera att oljestickan är hela vägen i att säkerställa en korrekt behandling.
5.
Dra ut oljestickan igen och kontrollera behandlingen. Oljan på stickan ska vara upp till märkningen på botten av det. Om det är lågt att du behöver lägga till fler, och hålla utkik efter en oljeläcka. Du bör också titta på färg och konsistens av oljan. Om oljan är mörk och tjock, är det dags att byta olja.


Relaterade artiklar


hur man installerar en motor
hur man byter olja för automatiska växellådor i en Saturn S-serien
hur man byter en dragstång slutar Pontiac Grand Prix
hur man byter en dragstång slutar Kia Spectra
hur man polera bränsletankar av aluminium
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Mitsubishi 3000GT
hur till check oljeförbrukning
hur man byter en styrstag slut i en Cheva Silverado
hur man byter en underhood relä i en Mazda6
hur du justerar timing i en Nissan Altima