hur du förbereder din bil för vintern.

hur du förbereder din bil för vintern.

Nu är det dags att få bilen klar för vintern. Här är några saker du kommer att vilja minnas
1
Se till att den är i bra körbart skick. Kallt väder tester saker som svaga batterier och slitna tändning. Få en stämma upp och byta ut batteriet om det är dags att. Beroende på ditt område kan det vara dags att sätta på din vinterdäck. Se till att de fortfarande har tillräckligt mönsterdjup och om de inte köpa nya. Se till att dina snökedjor är i bagageutrymmet. Se till att dina strålkastare är fortfarande ljusa och ändra dem om det behövs. Kontrollera att du har kylarvätska i din radiator.
2.
Lager bålen med överlevnad objekt. Det är en bra idé att ha ett kit vinteröverlevnadskurs i bilen också. Det finns kommersiella kit men om du inte har råd en se till att du har följande artiklar. Håll ett par bra startkablar i bakluckan, Ett bra ull filt och extra varma kläder, kemiska warmers hand, varma vantar och en yllemössa, en nöd triangel att placera bakom bilen och en orange nöd flagga för din radioantenn. Tänk på ett par sport protein barer och en del dricksvatten. Se till att du alltid har ett gott arbetsklimat ficklampa i bilen samt en bärbar kompressor med inbyggd nödsituation blinkande ljus.
3.
Var beredd på is och snö. En påse kattsand kan komma till hands för att komma ur slick fläckar på is. Håll en fönsterskrapa händig och en extra vid ett raster.
Alltid kontrollera vädret innan du ger dig ut på en lång resa och hålla mobiltelefon laddare hands ifall du behöver ladda din telefon. För mer vinter tips du kan kolla med AAA och din riksväg avdelning.

Tips och varningar


 • Det är alltid en bra idé att ge din rutt information och avresa tid till den person du besöker så att de kan uppmärksamma myndigheterna om du inte anländer i tid.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska behandla fläckar på tyg klädsel av bil.
  hur man byter bakre signalljus i en Pontiac Grand Prix
  hur man byter en styrstag i en Nissan Pathfinder
  hur man kan förebygga bilstölder
  hur man byter bakre signalljus i en Hyundai Santa fe
  hur du justerar timing i en Cheva Silverado
  hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en toyota highlander
  hur man byter värmaren kärna i en Kia Spectra
  Tips för rengöring svarta bilar
  hur du förbereder din bil för vintern.