motorcykel reparation tips

motorcykel reparation tips

Med gaspriserna kommer att förbli höga, söker man fortfarande efter sätt att sänka gas bekostnad. Vissa vänder sig till motorcyklar som ett alternativ transportsätt. Men många av dessa nya cyklister har liten eller ingen erfarenhet när det gäller motorcykel reparation. Nedan följer några grundläggande tips för motorcykel reparation som syftar till att även de mest oerfarna ryttare

Basic Maintenance

.
1.
Börja med det allra första grundläggande steg. Håll motorcykeln ren. Men se till att du rengör det ordentligt. Välj rengöringsmedel som är säkra för finishen på en cykel. Om möjligt, välj en renare som är speciellt framtagen för rengöring av en motorcykel. Stanna helt borta från starka kemikalier och rengöring av verktyg som kan skada eller förstör cykelns finish. Använd mycket mjuk, rena trasor eller svampar.
Var noga med att skölja cykeln helt ren. Lämnar bakom någon typ av tvål eller kemiska rester kunde plats eller ens bets din cykel finish. Torka den helt med ren, super mjuk trasor eller sämskskinn.
2.
Wax motorcykeln med jämna mellanrum. Om man är uppmärksam medan tvätta cykeln, kommer det att låta dig veta när det är dags att vaxa finish. Så länge som vattnet fortsätter att pärla på cykeln utan strömmar det faller av, då cykeln behöver nog inte vaxning. Men när vattnet rinner direkt av cykeln, som är en indikation på att det är dags att vaxa.
Välj vaxning produkter som är tillverkade speciellt för motorcyklar. Följ instruktionerna som anges på produkten. Polska krom och gummi ytor med produkter tillverkade speciellt för dessa material. Du kan använda en lysande Protectant på däck om du vill.
3.
Byt olja och oljefilter regelbundet. Olika märken av motorcyklar har något olika underhållsplaner. Det är därför bäst att följa den tidsplan som anges för din typ av cykel. Byt olja när som helst det ser mörkt eller luktar bränt, även om det är i mellan regelbundna förändringar. Glöm inte att kolla oljan linjerna för eventuella sprickor eller frays och ersätter alla som visas felaktig eller nära skaver.
4.
Ta en titt på bränslefiltret. Se till att det inte är igensatt och verkar fungera korrekt. Om inte, byt ut den. I varje fall byta ut den enligt cykeln normala underhållsplanen.
5.
Inspektera luftfiltret. Rengör eller byt om så behövs, hålla sig inom den tidsplan som beskrivs i motorcykelns handbok.
6.
Kontrollera belysningen systemet regelbundet. Kontrollera att strålkastare, bakljus samt blinkers fungerar. Om inte, ersätta de nödvändiga komponenter omedelbart.
7.
Inspektera däck för slitage, ersätta dem innan de blir för skalliga eller om alltför stora sprickor sker. Kontrollera lufttrycket att göra vissa det ligger inom ramen skisserats för cykeln. Leta efter eventuella problem med fälgar som håller däcken.

Löpande reparationer


1.
Håll tändstift fungerar. Inspektera dem regelbundet. Om de vänder mörkbrun eller svart som är en indikation de behöver ändras. I varje fall byta tändstift på ett regelbundet schema som beskrivs i sulkyn handbok. Kontrollera ledningar för slitage och ersätter alla som är utsatta eller slitna.
2.
Kontrollera förgasare. De måste vara rena och ha rätt tomgång. Gör justeringar som krävs för att hålla allt fungerar inom normen som beskrivs i motorcykelns handbok.
3.
Kontrollera det elektriska systemet. Se till att hornet fungerar. Kontrollera elektrisk skriva för slitage. Se till att batteriet är rent och att terminalerna ansluter ordentligt. Kontrollera växlarna fungera korrekt.
4.
Undersök bromsarna. Kontrollera att huvudcylindern har ren bromsvätska. Kontrollera att alla vätskor uppfylla minimikrav på kraven. Kontrollera bromsledningar för eventuella läckor. Också leta efter sprickor och lysraketer. Kontrollera skicket på bromsbeläggen. Om det finns onödig förslitning, ändra kuddar eller liners så snart som möjligt. Annars ändra dem som beskrivs i motorcykelns reparation guide.
5.
Kolla avgassystemet. Kontrollera att den är robust och fäst ordentligt utan rost eller andra problem.
6.
Ta en titt på kopplingen för att göra säker på att det fungerar korrekt. Gör eventuella justeringar som krävs för att se så att den inte glider, slipa eller drar. Se till att kedjan också är korrekt justerad. Se motorcykelns reparationshandbok för avisering om hur man gör lämpliga justeringar.
7.
Inspektera alla muttrar, bultar, kedjor och andra komponenter på cykeln att göra vissa att de är inom acceptabla normer för motorcykeln. Göra de anpassningar och smörj eller byt poster som behövs för att hålla motorcykeln fungerar.
8.
Ta cykeln i för en professionell checkup minst en gång om året.

tips och varningar


 • gör alltid vissa din motorcykel är coolt innan du försöker rengöra eller reparera den. WD-40, som används regelbundet, kommer att hålla växlar och lås fungerar. Bromsar bör kontrolleras regelbundet av en professionell.
 • inte använda smutsiga trasor eller svampar på en cykel sedan den smuts och annat material på dem kan skada cykelns finish. Rengör inte bromsarna med något annat än ett rengöringsmedel speciellt gjord för detta ändamål. Använd inte produkter som Amour-Alla på handtag, pedaler eller platser som de kan göra ytorna för hal, vilket kan leda till en oväntad olycka. Se upp för bromsvätska sipprar på bromsslangar. Det är ett säkert tecken att cykeln behöver professionell hjälp omedelbart.


 • Relaterade artiklar


  hur till sängs (inbrott) nya bromsbelägg och / eller rotorer
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Hyundai Sonata
  hur man kör ren och grön.
  hur du ska justera bromspedalen höjd i en Saturn ion
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Plymouth Voyager
  hur man byter bakre signalljus i en Dodge intrepid
  hur man programmera fjärrkontrollen sändaren (nyckelbricka) i en Jaguar X-Type
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Dodge Caravan
  hur man byter en styrstag i en Ford Taurus
  hur man rengör surt regn från bilfönster