elmotor testning och felsökning

elmotor testning och felsökning

Användningen av elmotorer i fordon är mycket vanligt och användbart. Dessa små underverk kan omvandla elektrisk energi till mekanisk energi till vindrutetorkare makt vindrutan, fönster, antenner, säten och backspeglar. Elektriska motorer gör dig säkrare på vägen, men de är inte ofelbara. Följ dessa enkla steg för att felsöka och testa några elmotor i din bil innan du skylla för ett strömavbrott och skynda sig att ersätta den. Låt oss gå

Du behöver:
OhmmeterTest light2 hoppare ledningar.


1.
Kontrollera säkringen för kretsen du behöver testa. Till exempel, om din makt Windows inte fungerar, kontrollera huvudsäkringen för fönsterhissar.
2.
Dra ut säkringen och titta på metallskena. Om remsan är sönder ersätta det. Kontrollera också för kontinuitet med en ohmmeter. Ställ in ohmmeter för låga ohm intervall eller kontinuitet inställning och möts av kontakterna säkring spade med sonder. Om resistansen läsning är oändligt eller finns det inget pipande ljud från din ohmmeter, byt säkring.
3.
Kontrollera kabeln som går från säkringen till kretsen switch för kontinuitet. Använd en testlampa, anslut krokodilklämman i slutet av testet ljus tråd till jord. Slå på strömmen till kretsen du testar och röra ljussensor till kabeln från säkringen panelen vid växeln. Om lampan inte tänds, det finns en brist på den sidan av kretsen. Stäng av strömmen.
4.
Dra i spaken och testa den kontinuitet med ohmmeter enligt beskrivningen på steg 2. Se till att använda reglagen på och av. Om det inte finns någon kontinuitet, byt ut.
5.
Test för inkommande spänning på elmotorn. Anslut din testlampa för att en bra grund, slå på strömmen till kretsen och tryck sonden testlampa till kabeln från switchen på elmotorns och slå på strömbrytaren. Om testet inte tänds på, det finns en brist i tråden.
6.
Testa elmotorn jordanslutning. Med hjälp av en bygel, anslut ena änden till en bra grund och den andra till elmotorn jord. Slå på strömmen till kretsen. Om motorn fungerar nu, se till att det finns en god jordanslutning vid motorn och kontrollera om ett eventuellt kort på jordledningen. Stäng av strömmen.
7.
Koppla elmotorn. Använda ett par hoppare kablar, anslut elmotorn direkt till batteriet. Om motorn fungerar nu, det finns ett problem med anslutningarna ger ström till elmotorn. Om motorn inte fungerar, byt ut den.

Tips och varningar


 • Du kan starta felsökning vid någon punkt i kretsen som är mer tillgänglig för dig. Du kan starta vid övergång till exempel. Om dina resultat är negativa, arbeta dig tillbaka mot kraftkällan för att hitta problemet. Om du registrerar dig makt på växeln kretsen mot motorn för att hitta problemet. Du kan rådfråga din manual fordonsservice att lokalisera och identifiera ledningar och komponenter för testning. Du kan köpa en servicemanual på de flesta Bildelsaffärer eller rådfråga en gratis på ditt lokala bibliotek.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort aluminium oxidation
  hur man byter en huvudsaklig relä i en Honda Prelude
  hur du håller din bil röran gratis
  hur att sälja en bil till regeringen
  hur man byter en dragstång slutar honda
  hur man byter värmaren kärna i en Chevy Impala
  hur man öppnar hålet motorn tillgång på en Toyota Previa van
  hur hög hastighet polera en bil
  hur du justerar timing i en Pontiac Grand Prix
  hur man inspektera drivlinan i en Toyota Highlander