hur man stämmer upp en Mazda

hur man stämmer upp en Mazda

Utföra en tune-up på din Mazda är en rutinmässig del av regelbundet underhåll av fordon. Utföra en tune-up med jämna 30. 000-mil mellanrum kommer att hålla din bil i gott skick och förhindra allvarliga problem uppstår. En låt-up kan bli mycket dyrt mycket snabbt om det görs på generalagenten, eller mycket prisvärt om du vet hur man gör det själv. Använd denna guide för att lära dig hur man stämmer upp en Mazda själv

Du behöver:
grundläggande verktyg som
. 5 liter olja.
Oljefilter.
Luftfiltret.
Bränslefilter.
Tändstift.
Tändstift gapper.
Tändkablarna.
Fördelarlocket.
Rotor.
Valve packning.
Nya remmar.
Serpentine bälte.
PCV ventil.
Destillerat vatten.
Bromsvätska.
Transmissionsolja.
Styrservoolja.
Vindrutespolarvätska.

Hur Tune Up en Mazda


1.
Byt olja och oljefilter på bilen. Den olja som du använder bör vara vad som rekommenderas i din instruktionsbok. Du behöver vanligtvis 5 liter olja till toppen av motorn, samt ett oljefilter.
2.
Byta ut luftfiltret är förmodligen den enklaste delen av tune-up. Helt enkelt lossa bultarna på luftfilterlocket, ta bort det gamla luftfiltret, infoga den nya luftfilter, sedan dra åt skruvarna på locket.
3.
Ta bort den gamla bränslefiltret och installera en ny. Om din Mazda använder en insprutare är det inte nödvändigt att ändra det på en regelbunden basis, om inte din injektorer bli igensatta med skräp.
4.
Om du har dyrare, platina tändstift i din Mazda, kan du vänta tills de 60. 000 mil tune-up för att ersätta dem. Om du har standard tändstift, bör de bytas varje gång. Du måste använda en gapping verktyg för att ställa /rymden din tändstift huvudet ordentligt. Det bör vara gapped att det mått som din instruktionsbok rekommenderar.
5.
Kontrollera dina tändkablarna för eventuella nedskärningar eller tårar, och byt om det behövs. Om din tändkablarna behöver bytas ut, är det värt att spendera de extra pengarna för en högkvalitativ uppsättning kablar. I vissa modeller, är ledningarna permanent fäst fördelarlocket, vilket innebär att de kommer att bytas varje gång.
6.
Byt fördelarlock och rotor. Fördelarlocket är hur makt överförs från distributören till tändkablarna till tändstiften. Rotorn är en komponent i denna del. Båda dessa är i ständig användning och mottagliga för normalt slitage. De bör bytas varje gång du ställer upp din Mazda. Observera att vissa modeller inte använda en distributör i tändsystemet, i vilket fall kan du hoppa över detta steg.
7.
Ta bort ventilkåpan och justera ventilerna som rekommenderas av tillverkaren . Var noga med att använda en ny packning när du byter ventilkåpan för att förhindra oljeläckage på toppen av din motor.
8.
Om det råder betydande skador på din bälten, byta ut dem till undvika att bli strandsatta på en obekväm tid. De flesta nyare Mazda-modeller har en enda Serpentine belt som styr allt. Även om detta innebär att du bara har en rem att byta, kan det ibland vara en frustrerande upplevelse att få det installerat.
9.
Byt PCV ventil. PCV står för Positiv vevhusventilation. Detta är en billig del att byta på bilen. Om det är eftersatt och blir igensatt, kommer bilen köras grov och du kan upptäcka oljespill på motorn.
10.
Kontrollera vätskenivåer inuti batteriet. Om de verka lågt, kan du fylla på cellerna med destillerat vatten. Du bör också använda en kniv för att rengöra smuts och korrosion bort av batteripolerna och kablarna.
11.
Kontrollera och fylla på din servostyrning, växellåda, motorns kylvätska, break och vindruta spolarvätskor. Om det är vinter och du bor i ett kallt klimat, lägga till en frysskyddsmedel agent för att din motor kylvätska.

Tips och varningar


 • Även om detta kan verka som mycket arbete, de flesta av dessa är mycket enkla underhållsarbeten så länge du håller dig lugn och ta saker ett steg i taget. Utföra tune-up själv kommer att spara flera hundra dollar.


 • Relaterade artiklar


  hur att sälja en bil snabbt
  hur man byter värmaren kärna i en GMC Sierra
  Felsökning tändsystemet i en Hyundai Sonata
  hur man byter startrelä i en Mercury Cougar
  hur man rengör en frisk luft ventileras på en Saturn Vue
  Felsökning tändsystemet i en Chrysler Town & Country
  hur man byter en glödlampan i en Plymouth Voyager
  hur man byter en dragstång slutar en Toyota Corolla
  hur man byter en glödlampan i en Chrysler Town & Country
  hur man rengör en frisk luft ventil i en Oldsmobile Alero