hur man rengör plast akvarieväxter

hur man rengör plast akvarieväxter

Om du någonsin ägt ett akvarium eller akvarium, då vet du precis hur smutsig dessa kan få. Ännu värre att rengöra är plast blommor och leksaker i akvariet. Efter tiden alger kan bygga upp så kan smuts och mögel. Då färgen börjar försvinna och du glömmer vad växterna och blommorna såg ut när du först köpte dem. Använda några enkla tips du kan rengöra plast akvarieväxter

Du behöver:. .
Fishnet
Kranvatten.
Tandborste.
Hushållspapper.


1.
Ta bort plasten växter från akvariet med fisknät. Du kan också använda händerna, men de flesta tycker att det är enklare att använda nätet. Placera växterna i vasken tills du är redo för att rengöra dem.
2.
Kör plast växterna under rinnande varmt vatten för att lossa några av alger eller skräp som fångats på växter. Den kraft och vattentrycket bör ta bort de flesta av gunk på din akvarieväxter.
3.
Gnugga händerna längs växterna för att lossa alger. Det kan kännas lite slemmig, men dina händer är ditt bästa verktyg här. Du kan sudda bort de flesta av alger och skräp och släng det i papperskorgen.
4.
Skrubba återstående bitar av alger på plasten anläggningar med en tandborste. Tandborsten kommer att tvinga bort alla bitar som är fast i kanterna och komma in i dem är svåra att nå platser. Använd en ny tandborste utan tandkräm på den.
5.
Skölj av plast växter med varmt kranvatten och sätt på en bit hushållspapper för att torka. När plantorna har helt torkat, kan du glida dem tillbaka till ditt akvarium. När du behöver rengöra dem igen, följ bara dessa enkla steg.

tips och varningar


 • annat enkelt sätt att rengöra plast växterna i ditt akvarium är att placera dem i diskmaskinen. En cykel brukar räcka att ta bort något på växter och få dem att titta ny och ren igen.
 • Använd inte någon typ av rengöringsmedel avsett för plast bitar. Dessa rengöringsmedel innehåller kemikalier som kan göra dina fiskar sjuka eller döda dem. Även ett litet spår kvar på växterna kan orsaka problem.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar timing i en Pontiac Grand Am
  hur man byter bakre signalljus i en Nissan Sentra
  hur man inspektera drivlinan i en Honda Accord
  hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil
  hur man byter en styrstag i en Lincoln Navigator
  hur man byter en dragstång slutar dodge ram
  hur man byter bakre signalljus i en Ford Taurus
  hur man rengör en frisk luft ventileras på en geo tracker
  hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en toyota highlander
  hur man byter skivbromsar fram i en Chevy Impala