hur man kan planera för dåligt väder

hur man kan planera för dåligt väder

Under vintermånaderna var inte överrumplas. Vinterkörning kan vara farliga för din hälsa och säkerhet

Du behöver:. .
Filtar
Extra varma kläder.
Mat eller nyttiga snacks.
Vatten (för dricksvatten).
Mobiltelefon (även om du inte har tjänsten, ladda batteriet och ha den med dig).
Snöskyffel.
Ficklampa.
Nödraketer.


1.
Se till att du har förberett din bil för säker körning. Kontrollera dina vätskenivåer. Det är särskilt viktigt att se till att ha spolarvätska och kylarvätska på rätt nivå. Ofta vinterkörning kommer att ge oljor och sand och smuts upp från av vägbanan orsakar farliga förhållanden, om vindrutan inte lätt kan rengöras med ett ögonblick meddelande.
2.
Kontrollera lufttrycket och slitbana. Kontrollera att du har tillräckligt mönsterdjup på dina däck eller ännu bättre, byt till dubbdäck eller alla däck säsong under vinterhalvåret. Korrekt inflationen kommer att hjälpa dig att behålla kontrollen över ditt fordon.
3.
Håll en filt eller två, startkablar, snöskyffel, facklor och en ficklampa i bilen under vinterhalvåret. Snacks och dryck är också bra alternativ. Vatten är bäst för drycker. Vissa människor bär också sand eller en stor påse kattsand i bakluckan. Detta kan fungera som vikt eller för att hjälpa dig om du skjuter av vägen och måste använda det för framdrivning.
4.
Varma kläder är en annan stor sak att ha till hands om du gled i ett dike eller bryta ner där ute.

En mobiltelefon är bra att ha till hands också att begära bistånd bör du bryta ner eller glida av vägen. Ring 911 och berätta din plats. Om du är osäker var du är försök komma ihåg det senaste mil markör eller avsluta du passerat. Ju mer information du kan ge bättre för dem att hitta dig.

Även om du inte har tjänsten mobiltelefon, använder en gammal mobiltelefon eller låna en kompis gamla mobiltelefon och hålla det laddat. Alla mobiltelefoner kan ringa 911 i en nödsituation så länge de har batteritid.

Om du reser långa sträckor se till att låta familjemedlemmar eller en pålitlig vän vet din planerade rutt och när Du bör vara anländer. Skulle du bli sen eller försenas kan det vara viktig information för att hjälpa att hitta dig.
5.
Rensa din bil helt av snö och is innan du börjar köra. Smältande snö eller is glider ner framrutan kan orsaka skymda och ögonblick distraherar dig. Många kollisioner har inträffat på detta sätt. Se också till att rensa strålkastare och bakljus och köra med ljuset på för att öka synligheten.
6.
Hålla luften på insidan av bilen. Antingen avfrostning eller en inställning som hjälper dig att hålla fönstren klara. Om Windows tenderar att dimma upp dra över i ett säkert område och torka insidan av fönstren som behövs (hålla en trasa till hands för den här uppgiften om det händer ofta i din bil).
7.

Håll ett öga på din lokala prognos och lämna tidigast normalt om man måste vara någonstans vid en viss tidpunkt. Kör långsammare. Kom ihåg att hastighetsgränserna ges för normala körförhållanden. Du behöver inte gå hastighetsgränsen i farliga förhållanden utan snarare förväntas avta därefter. Bromsa sakta och stadigt. Slå inte igen på bromsar eftersom detta kan orsaka din bil att glida. Tillåt gott om avståndet mellan dig och bilen framför dig.
8.
Håll säkerhetsbälten på sig hela tiden och inte chansa att försöka passera som långsam bil framför dig. Chansen är att de kör långsamt på grund av vädret och du bör vara också.

Tips och varningar


 • Om du inte behöver vara ute i dåligt väder gå inte ut.
 • Resa med minst en annan kamrat.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en styrstag i en Ford F-serie
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Tacoma
  hur man byter värmaren kärna i en Pontiac Grand Prix
  hur man gör en jordbävning kit för en bil
  hur man rengör en frisk luft ventileras på en geo metro
  hur man byter bakre signalljus i en Dodge Caravan
  hur man återställer lätt byta olja på en 1997 - 2001 Chevrolet Corvette
  hur man väljer vinterdäck
  hur man förbereder du bilen för vintern
  fastställande bil bucklor