hur man kan kontrollera däcken

hur man kan kontrollera däcken

Betala lite uppmärksamhet till din bil däck minst en gång i veckan kan rädda dig från en massa problem. Regelbunden däck inspektion inte bara kan rädda dig från att få strandsatta i mitten av vägen med plan eller urblåst däck, men det kan också berätta om tillståndet i fjädring och styrsystem på din bil. Följ dessa enkla steg för att läsa dina däck och lära sig om man skulle stå inför ett allvarligt problem på vägen

Du behöver:.
Jack och pallbock
Sprayflaska med såpvatten.
Däckets ventil nyckel.
Ficklampa.
Däck manometer.


1.
Se till att bilen inte har körts de senaste 3 timmar. Knäböja och ta en närmare titt på din vänster fram däck (förarsidan). Märker du några oregelbundet slitage på trappstegen? Onormalt slitage på ytterkanterna på däcket kan vara ett tecken på brist på luft eller däck rotation. Onormalt slitage längs mitten kan orsakas av över inflationen.
2.
Höj föraren framsidan av fordonet med en domkraft och stödja det säkert på en pallbock.
3.
Inspektera slitbanan och sidorna av däcket för skärsår,, bula fläckar, spikar och andra inbäddade vassa föremål. Rotera däcket för hand för en komplett inspektion. Ta fordonet till en däckverkstad för reparation om det behövs.
4.
Spray tvålvatten runt däcket eller på någon misstänkt plats. Om du ser bubblor bildas på ytan av däcket, har du upptäckt en läcka. Ta fordonet till en däckverkstad för reparation.
5.
Kontrollera kärnan däckventilen med ett däck ventil skiftnyckel. Vrid helt enkelt ventilspindeln medurs med nyckeln för att kontrollera att den är tät. En lös ventil kärna läcker luft och håller skicka dig tillbaka till bensinstationen för luft.
6.
Ta en närmare titt på däcksidan mot motorn. Om det behövs, använd en ficklampa för att leta efter tecken på oljeläckage. Om du misstänker en läcka bromsvätska, tar bilen till en bilverkstad för inspektion så snart som möjligt.
7.
Kontrollera däcktrycket med ett däck tryckmätare. Du kan få maximalt tryck som rekommenderas för däcket från markeringarna på utsidan sidovägg däcket. Det kommer att bli ett nummer mellan 30 och 55, ges i pounds per kvadrattum, som "35 psi. " Tryck mätaren rakt mot däckets ventil och läsa mätaren. Lägg till eller släppa ut luft som behövs.
8.
Upprepa steg 1 till 7 för varje av de återstående däck, och glöm inte att kolla den outnyttjade inflationen däcktrycket.

tips och varningar


 • För en exakt tryck läsning, alltid kontrollera trycket däcken när däcken är kalla. Luft under tryck i ett däck värms upp och expanderar när bilen börjar färdas på vägen.
 • Rotera däck åtminstone var 3. 000 miles för att jämna ut däckslitage och förlänga deras livslängd. Leta i din handbok fordon bruk för rotationssystem för just din bil. Du kan köpa en servicemanual på de flesta Bildelsaffärer eller rådfråga en gratis på ditt lokala bibliotek.
 • Onormal eller snabbt däckslitage kan vara en indikation på suspension eller styrsystemet problem. Om du misstänker andra problem än bristen på däcket rotation eller felaktig inflation, ta bilen till en bilverkstad för inspektion.


 • Relaterade artiklar


  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Nissan Maxima
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en VW Passat
  hur man byter bakre signalljus i en Pontiac Grand am
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Ford Focus
  hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Dodge Durango
  Felsökning tändsystemet i en Lincoln Navigator
  hur du justerar timing i en dodge ram
  hur du justerar timing i en GMC Sierra
  Felsökning tändsystemet i en Chrysler Town & Country
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Chevy Impala