hur man kan kontrollera bromssystemet

hur man kan kontrollera bromssystemet

Som ni redan vet är bromssystemet på din bil de viktigaste säkerhetsfunktion i det. Det hjälper dig sakta ner, stoppa och låsa hjulen. Många fordon använder hydraulsystemet makt broms, som sätter slangar, linjer, cylindrar, ventiler och därtill hörande mekanismer för påtryckningar att göra sitt jobb. Därför bör du kunna utföra en allmän broms inspektion och lära symptomen av ett eventuellt systemfel innan det är för sent

Du behöver:.
Jack och pallbock
Ficklampa.


1.
Kontrollera bromspedal drift vid bilkörning. Om du använder bromsarna och märker en lätt vibrationer i pedalerna, stannar bilen för snabbt istället för att successivt, för mycket fot tryck behövs på pedalen eller något annat onormalt åtgärd, ta fordonet till en bilverkstad för ett bromssystem inspektion. Om du hör ett gnisslande ljud vid inbromsning, bromsbeläggen eller skor kan vara slitna.
2.
Öppna huven och kontrollera nivån i bromsvätskebehållaren. Öppna huvudcylindern locket. Vätskan ska vara 1 /4 tum från toppen av behållaren behållaren. Om huvudcylindern har en plast behållare, se till att vätskenivån är mellan det låga och full pott. Lägg bara DOT 3 eller rekommenderad bromsvätska om det behövs.
3.
Kolla runt huvudcylindern linje beslag för eventuella läckor om vätskan är låg. Tryck kring linjen anslutningarna till huvudcylindern och mellan huvudcylindern och broms booster söker våta fläckar. En våt eller mörk bäck märke går ner bromsen booster underifrån huvudcylindern kan vara en läcka indikator.
4.
Inspektera slangar och ledningar som förbinder till bromsok och cylindrar på varje hjul. Höj fordonet och säkert stöd den på en pallbock. Med ficklampa i handen, leta efter sprickor, slitna fläckar och läckor i båda ändar och längs slangarna. Byt ut dem vid behov.
5.
Kontrollera parkering eller nödbroms. Parkera bilen på sluttningen av en kulle, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Om bilen rör sig, ha parkeringsbromsen justerade bromsar. Därefter parkera bilen på ett plant underlag, håll motorn på tomgång och växelväljare på enheten (D) automatisk växellåda. Applicera parkeringsbromsar och släpp bromspedalen. Om bilen rör sig, att parkeringsbromsen behöva justeras.

Tips och varningar


 • Inspektera slangar broms, linjer och huvudcylindern läcker och allmäntillstånd efter 6 månader för bättre prestanda.
 • din manual fordonsservice att lokalisera och identifiera komponenter. Du kan köpa en servicemanual i de flesta affärer automatisk del eller konsultera en gratis på de flesta allmänna bibliotek.
 • DOT 3 bromsvätska är allmänt accepterade, men kontakta din manual fordon tjänst för den rekommenderade bromsvätskan för just din fordonet.
 • Var ytterst försiktig med att inte andas in damm bromsbelägget när du arbetar på bromssystemet. Många bromsklossar och belägg sko innehåller asbest, som kan orsaka cancer.


 • Relaterade artiklar


  hur man inspektera drivlinan i en Subaru Outback
  hur man inspektera drivlinan i en Pontiac Grand Prix
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Honda Prelude
  hur man inspektera drivlinan i en Toyota Tacoma
  hur man byter en styrstag i en Jeep Grand Cherokee
  hur man byter värmaren kärna i en Mazda6
  hur man byter bakre signalljus i en dodge ram
  hur man byter skivbromsar fram i en Chrysler Sebring
  hur man förbereder du bilen för vintern
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Pontiac Bonneville