hur man inspektera drivlinan i en Toyota Corolla

hur man inspektera drivlinan i en Toyota Corolla

Toyota Corolla 5-år /60. 000 mil drivlinan garanti kan eller inte kan vara i kraft för att täcka dina 2004 Corolla, som hämtades för lös muttrarna på hjulen för vissa fordon. Hjulen ska alltid finnas med i din årliga drivlinan inspektion som också omfattar motor och transmission. Detta är en enkel kontroll som inte kräver alltför mycket tid att genomföra

Du behöver:. .
Hoist
Gamla trasor.


1.
Titta på alla delar av bilens drivlinan. Lyft Toyota Corolla på en lyftanordning och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen. Leta efter läckage av vätskor från lederna. I den yttre änden av drivaxeln, kontrollera konsoler för drivlinan, se till att de är täta.
2.
Ta din Toyota Corolla för en enhet och lyssna noga för alla udda ljud, som klickande eller clunking när du kryssar med låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
3.
Öppna motorhuven för att kolla oljan och transmissionsolja nivåer. De mätstickor på en Corolla är på passagerarsidan på motorblocket. Torka av mätstickor med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivån av vätska i behållaren och tillsätt mer om det faller under hela märket.
4.
Inspektera oljan när du byter olja var 6. 000 miles som rekommenderas av Toyota. De fyra och sex-cylindriga Corollas har en tendens att skapa slam i oljan. Byt ut din vanliga olja med synthtic olja för att minska eventuella slam problem.
5.
Kontrollera alla slangar och klämmor fäst på motorn och som kommer från olje-och luftfilter, eftersom den kan skapa större problem om de ska få lov att bryta.

tips och varningar


 • Återförsäljare kommer att inspektera ditt fabriksmonterade hjul aluminium och, om nödvändigt, kommer de ersätter någon av de hjul som är felaktiga. Ring Toyota på (800) 331-4331, om du har några frågor.
 • Om vänster oreparerad kan pinnbultarna fraktur och leda till att hjulet lossna medan du kör.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter värmaren kärna i en saturn ion
  hur man stämmer en 2005 Nissan Sunny
  Felsökning tändsystemet i en geo tracker
  hur man byter en glödlampan i en Honda Prelude
  hur att sälja en bil till regeringen
  hur man byter bakre signalljus i en Nissan Maxima
  hur du justerar timing i en Lincoln Navigator
  hur man byter bakre signalljus i en Chrysler Sebring
  råd om att sälja en bil privat
  hur man återställer lätt byta olja på en 1997 - 2001 Chevrolet Corvette