hur man inspektera drivlinan i en Subaru Outback

hur man inspektera drivlinan i en Subaru Outback

Den 5-year/60 omfattar 000 mil drivlinan garanti på Outback Subaru din drivaxel, drivaxlar, växellåda och motor. Din garanti täcker inte delar som slits regelbundet, såsom remmar och slangar, men det täcker de flesta av motorns inre delar, såsom lager och kolvar. Du bör inspektera drivlinan på Subaru Outback var 12 månader för att arbeta säkert

Du behöver:. .
Creeper
Gamla trasor.


1.
Glider under Subaru Outback på en ranka och inspektera komponenterna i SUV-drivlinan visuellt. Leta efter tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen. Kontrollera om läckage av vätskor från lederna. I den yttre änden av drivaxeln, kontrollera konsoler för drivlinan, se till att de är täta.
2.
Ta din Subaru Outback för en provkörning. Lyssna på alla udda ljud, som ett klickande eller clunking när du kryssar med låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
3.
Lyssna ett vinande ljud i bakaxlarna. Subaru har förlängt garantin på bakaxeln lager till åtta år eller 100. 000 miles på 2005 och 2006 Outbacks, eftersom de är konstaterandet att lagren bär ut i förtid. Ljudet påverkar inte säkerheten för SUV, men det är irriterande och kan enkelt fästas under denna garanti.
4.
Höj huven på SUV och kontrollera olje och transmission vätskenivåer. Båda har metall pinnar som man drar ut. De mätstickor på en Outback är på förarsidan av motorblocket.
5.
Torka av mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivåerna av vätska i kärl samt färgen. Oljan ska vara nästan klar och transmissionsolja borde vara en lätt rödaktig färg.
6.
Kontrollera alla slangar och klämmor bifogas till luft och oljefilter och från motorn, eftersom garantin omfattar inte dem och det kan skapa större problem om de ska få lov att bryta.

tips och varningar


 • Starta bilen och kör den i en minut efter att ha kontrollerat vätskor. Kontrollera nivån efter att de har haft en chans att cirkulera.
 • Om du upplever skakningar, skramlande, vindavdrift eller dra medan du kör Subaru Outback, kan du skada på styr-eller avstängning.


 • Relaterade artiklar


  hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Dodge Caravan
  hur ändrar termostaten i en Dodge intrepid
  hur man byter en dragstång slutar Lincoln Navigator
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Corolla
  hur man byter en dragstång slutar Nissan Altima
  hur att sälja en bil till en annan person
  hur man byter skivbromsar fram i en VW Jetta
  Felsökning tändsystemet i en Dodge Durango
  hur man inspektera drivlinan i en Pontiac Grand Prix
  Hur berätta om du behöver nya däck.