hur man inspektera drivlinan i en Saturn Vue

hur man inspektera drivlinan i en Saturn Vue

Den 5-year/100 omfattar 000 mil drivlinan garanti på Saturn Vue de viktigaste komponenterna som gör att din SUV för att flytta, inklusive drivaxeln, motorn, drivaxlar och transmission. Likt de flesta garantier, täcks inte delar som få regelbunden slitage, såsom remmar och slangar, men har dock täcka det mesta av motorns inre delar, såsom lager och kolvar. Inspektera drivlinan garantin på din Saturn VUE var 12 månader

Du behöver:
Creeper
. Gamla trasor.


1.
Kontrollera komponenterna i SUV-drivlinan visuellt. Skjut under Saturn Vue på en ranka och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen. Leta efter läckage av vätskor från lederna. I den yttre änden av drivaxeln, kontrollera konsoler för drivlinan, se till att de är åtdragna.
2.
Tug på konsoler av bakhjulsupphängning. Det var ett återkallande på 2002 till 2004 Saturnus Vues på grund av en svag bakhjulsupphängning. På varv vid högre hastigheter över 45 mph, avstängning knäckt i flera fall, vilket leder till återkallande.
3.
Provkör din Saturn Vue. Lyssna noga för något udda ljud, som ett klickande eller clunking när du kryssar med låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
4.
Höj huven på SUV och kontrollera olje-och transmissionsolja nivåer. Båda har metall pinnar som man drar ut. Mätstickan på en VUE är på framsidan av motor och transmission teststickor i baksidan av motorn på förarsidan.
5.
Torka av mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivåerna av vätska i kärl samt färgen. Oljan ska vara nästan klar och transmissionsolja borde vara en lätt rödaktig färg.
6.
Kontrollera alla slangar och klämmor bifogas till luft och oljefilter och från motorn. Dessa är delar som inte täcks av garantin och den kan skapa större problem om de ska få lov att bryta.

Tips och varningar


 • Ta din Saturn Vue till återförsäljare för att kontrollera att bakfjädringen om du inte är säker på om det var stärkts efter den frivilliga återkallelsen 2004.
 • Starta om SUV och kör den i en minut efter att ha kontrollerat vätskor. Kontrollera nivån efter att de har haft en chans att cirkulera.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en dragstång slutar saturn ion
  hur du justerar timingen i en Oldsmobile Alero
  hur man byter bakre signalljus i en Nissan Maxima
  hur du justerar timing i en Mitsubishi Eclipse
  hur man väljer en tjänst garage
  Felsökning avgassystemet en Toyota Corolla
  hur man byter värmaren kärna i en Toyota Highlander
  om dokument som behövs för att sälja en bil
  hur du justerar timing i en Nissan Pathfinder
  Felsökning tändsystemet i en Dodge Durango