hur man inspektera drivlinan i en Pontiac Grand Prix

hur man inspektera drivlinan i en Pontiac Grand Prix

Ägna särskild uppmärksamhet åt djurtarmarna runt gaspedalen när du genomför årliga kontrollen av din Pontiac Grand Prix drivlinan. Det var ett återkallande på vissa modeller 2004 på grund av en förlust av vätska och funktion på pedalen montering och det kan fortfarande vara omfattas av bilens 5-year/100, 000 mil drivlinan garanti. Gör en tävla inspektion av drivlinan var 12 månader

Du behöver:.
Hoist
Gamla trasor.


1.
Lyft Grand Prix på en lyftanordning och titta på alla delar av bilens drivlinan. Leta efter tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen. Inspektera skarvar och tätningar för läckage av vätskor. I den yttre änden av drivaxel kontrollera stödet fästen för drivlinan, se till att de är täta.
2.
Provkör din Pontiac Grand Prix. Lyssna noga för några ovanliga ljud, som ett klickande eller clunking när du kryssar med låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
3.
Höj motorhuven för att kolla oljan och transmissionsolja nivåer. Mätstickan på Gran Prix är på framsidan av motorblocket och överföringen staven längre bak på förarsidan av motorn.
4.
Torka av mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivån av vätska i behållaren samt färg och lägga till fler, om det faller under hela märket. Oljan ska vara nästan klar och transmissionsolja borde vara en lätt rödaktig färg.
5.
Skruva av kylarlocket och se till att vätska i kylsystemet är grönt och inte orange, eftersom Grand Prix har en historia av att bära ut packningar förtid när man kör med den orange fabriksinstallerad kylvätska. Spola ditt kylsystem och ersätta det med grön frostskyddsmedel, om det behövs.
6.
Kontrollera alla slangar och klämmor fäst på motorn och som kommer från olje-och luftfilter eftersom det skulle kunna skapa större problem om de ska få lov att bryta.

tips och varningar


 • återförsäljare kommer att ersätta gaspedalsenheten på 2004 Grand Prix. Ta bilen till en Pontiac återförsäljare eller ring (800) 620-7668 med frågor.
 • Om du inte fixa din pedal församling, det tar större kraft och längre avstånd för att stoppa bilen och slits ut din bromsbelägg i snabb takt.


 • Relaterade artiklar


  hur man inspektera drivlinan i en Chrysler Sebring
  hur du justerar timing i en Ford Taurus
  hur man byter bakre signalljus i en dodge ram
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Mitsubishi 3000GT
  Felsökning luftkonditioneringen i en Acura Integra
  råd om att sälja en bil privat
  hur du justerar timingen i en Honda Prelude
  hur man byter värmaren kärna i en geo tracker
  hur man kan förebygga bilstölder
  hur man byter skivbromsar fram i en ford explorer