hur man inspektera drivlinan i en Plymouth neon

hur man inspektera drivlinan i en Plymouth neon

Plymouth Neon är en kompakt, men ändå sportig bil marknadsförs med flera olika namn, bland dem Dodge SX och Dodge Neon. Förutom en grundläggande garanti, kom det med ett 3-year/36, 000 miles drivlinan garanti. Det är inte svårt att hålla koll på alla frågor du har med din drivlinan genom att göra en enkel, rutinmässig inspektion

Du behöver:. .
Hoist
Gamla trasor.


1.
Inspektera drivlinan på din Plymouth Neon en gång per år eller vart 15. 000 miles söker läckor, sprickor eller andra felaktiga delar.
2.
Titta på alla komponenter i bilens drivlinan. Lyft Plymouth Neon på en lyftanordning och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen.
3.
Undersök drivlinan för läckage av vätskor från sälar och skarvar. Kontrollera stagen vid yttre änden av drivaxeln att kontrollera att de är täta. Glöm inte att kontrollera CV-leder, men framför allt, se över stövlarna som täcker och skyddar dessa leder för sprickor eller brott.
4.
Testa dina Plymouth Neon, lyssna noga för några ovanliga ljud, som klickande eller clunking när du kryssar med låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan. Om du upplever några skakningar, skramlande, vindavdrift eller dra medan du kör, kan du skada på styr-eller avstängning.
5.
Kör bilen tills den uppnått normal arbetstemperatur och sedan parkera på en nivå område. Ställa bilen i parken (för automatiken) eller i neutral (för manualer) och dra åt parkeringsbromsen. Lämna bilen kör på en låg tomgång.
6.
Öppna motorhuven för att kontrollera vätskenivån för överföringen. Mätstickan är på framsidan av motorblocket och vissa är märkta "Trans Fluid" på toppen. Ta ut oljestickan, torka den ren med en trasa och sätt tillbaka det och dra tillbaka ut för att få din behandling. Om det är låg, tillsätt mer vätska. Stäng av bilen för att kontrollera vätskenivån för olje
7.
. Bilen ska vara varm vid denna kontroll, liksom, men inte. Följ samma procedur för att kolla oljan som du gjorde överföringen och lägga till fler om det behövs.
8.
Kontrollera alla slangar och klämmor på motorn och som kommer från olja och luft filter. Garantin omfattar inte dem och det skulle kunna skapa större problem om de ska få lov att bryta.

Tips och varningar


 • Starta bilen och kör den i en minut efter att ha kontrollerat vätskor. Kontrollera nivån efter att de har haft en chans att cirkulera.
 • Om du behöver lägga till fler transmissionsolja för Plymouth neons med automatisk växellåda använda Mopar ATF Plus 3 Typ 7176 eller DEXTRON II ATF, om det inte är tillgänglig, använd Mopar typ MS 9417 för manuella växellådor. Använd inte automatisk transmissionsolja i Neon med en manuell växellåda.


 • Relaterade artiklar


  hur man inspektera för däck defekter i en Hyundai Santa Fe
  hur man inspektera för däck defekter i en dodge ram
  hur man inspektera för däck defekter i en Jeep Grand Cherokee
  hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Oldsmobile Alero
  hur man inspektera för däck defekter i en Dodge intrepid
  hur man byter en glödlampan i en Plymouth Voyager
  hur man byter skivbromsar fram i en ford explorer
  hur man byter bakre signalljus i en Plymouth Voyager
  Felsökning tändsystemet i en Saturn Vue
  hur man byter en huvudsaklig relä i en Honda Prelude