hur man gör bromsar längre

hur man gör bromsar längre

Bromsar är ett nödvändigt köp för varje bilist, men tyvärr de flesta av oss ta dem för givna. Vi använder vår bromsar när vi bör inte, och detta får dem att bära ner snabbare. Och eftersom de kan vara dyra att ersätta, är detta ett allvarligt parodi. Lyckligtvis finns det sätt att göra dina bromsar längre. Vissa kommer att innebära att du ändrar dina körvanor, andra är helt enkelt om att köpa kvalitetsprodukter och underhålla bromsarna så de fortsätter att utvecklas väl. Att göra din bromsarna håller längre är en varje dag aktivitet som du kan börja jobba på idag.
1.
Använd endast din högra fot på bromsen. Du ser människor bromsning med sin vänstra fot under körning, och detta tar en enorm belastning på bromsarna. Den ständiga inbromsning när det inte är nödvändigt kan förvränga dina bromsar, minska deras effektivitet, och friktion kan till och med orsaka att bromsbelägg att bli för varm. Endast bromsen när foten är inte på gaspedalen att öka livslängden för dina bromsar.
2.
Håll ögonen på vägen och se framåt när du kör förutse bromsa. En hel del drivrutiner broms utan anledning, men det betyder inte att du måste. Om du tittar fram förbi bilen rakt framför dig, kommer du att kunna se när du faktiskt behöver sakta ner och använda bromsarna. Annars bara kust och hålla avstånd.
3.
Sakta ner. Bromsning vid höga hastigheter kan göra stor skada på bromsarna, så försök att följa hastighetsgränserna och bromsa genom utrullning innan du använder bromsarna. Fortkörning på motorväg är bra om trafiken rör sig, men på sidogator och under motorvägen trafiken, hålla en lägre hastighet.
4.
Flush din bromsvätska ungefär vartannat eller vart tredje år. Byte bromsvätska hjälper dina bromsar fungerar bättre och håller interna fungerar bra. Du kan göra det själv eller anlita en mekaniker. Om du är osäker på om att det är dags att byta bromsvätska, be mekaniker under löpande underhåll. Nya bilar kan ha möjlighet att gå längre utan att bromsvätska behöver en färg, men två till tre år är den uppskattning.
5.
köpa bra kvalitet bromsar. Köpa billiga bromsar kräver att du ändrar dem oftare, så spendera lite mer på din semester vätska. Alla bromsar slits ner, så det är bara plocka bromsar som är tillräckligt bra kvalitet och inte den billigaste. I allmänhet är semi-metalliska eller hybrid bromsbelägg rekommenderas över keramik.

Tips och varningar


 • inte vänta alltför länge med att få nya bromsar. Om din bromsklossarna slits helt, kan det kosta dig mycket mer pengar i slutändan.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar tändstift
  hur man inspektera drivlinan i en saturn ion
  hur man fixar en bils luftkonditionering
  Felsökning tändsystemet i en Ford F-serie
  hur man rengör din bilstrålkastare
  hur du ersätter din relä blinkers i en Ford Focus
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en VW Passat
  hur man byter en underhood relä i en Hyundai Santa Fe
  hur man byter värmaren kärnan i en Toyota Corolla
  hur man byter bakre signalljus i en Nissan Pathfinder