hur man byter en huvudcylinder

hur man byter en huvudcylinder

När vi kör på motorvägen i rörlig trafik i höga hastigheter, är vi säkra för det mesta om vår förmåga att sakta ner och komma till en punkt som vi behöver. Vi kan göra allt detta tack vare den huvudcylindern, en komponent i motorrummet som ansvarar för utarbetandet gradvis eller direkt tryck i det hydrauliska bromssystemet. Men när huvudcylindern förlorar sin förmåga att utveckla resistens eller börjar läcka, måste det bytas. Vårt liv kan bero på det. Här kommer vi att följa det korrekt förfarande att ersätta huvudcylindern i bilen utan stora svårigheter.

Du behöver:
dropplådan
. Flare-skiftnyckel.
Skiftnyckel eller Ratchet och Hylsnyckelsats.
4 små plastpåsar.
4 gummiband.
Ren trasa.


1.
Öppna huven och placera en dropplådan under fordonet och höger i riktning mot huvudcylindern platsen.
2.
Lossa, men koppla inte, de fyra muttrarna som fäster bromsslangar till huvudcylindern. Använd en flare-skiftnyckel för att undvika avrundning nötterna.
3.
Ta bort de två muttrarna som fäster huvudcylindern till bromsen boostern med hjälp av en skiftnyckel eller Ratchet och uttag.
4.
Drag ut kontakten ur huvudcylindern.
5.
Slutför kopplar bort bromsslangar från huvudcylindern. Dra huvudcylindern från bromsen booster monteringsbultarna och, om nödvändigt, spela huvudcylindern noggrant form sida till sida för att rensa och ta bort den bort-se nej till böjda eller skada ledningarna.
6.

Täck slutet av bromsslangar med små plastpåsar eller bitar av plast och fäst dem med gummiband för att förhindra att damm eller främmande partiklar tränger in i bromssystemet. Torka rent linjer och alla andra komponenter från bromsvätska spill med en ren trasa.
7.
Ta bort plasten reservoaren från den gamla huvudcylindern och installera det i den nya enheten. Lufta nya huvudcylindern enligt tillverkarens anvisningar.
8.
Installera den nya huvudcylindern på plats och börja bromsledningen och broms nötter booster för hand först. När huvudcylindern är monterad på plats och bromsrör bifogas, Drag muttrarna med en skiftnyckel.
9.
Anslut den elektriska kontakten till huvudcylindern.
10.
Lufta bromsen hydraulsystemet enligt ditt fordon servicehandboken.

Tips och varningar


 • service manual kommer att säga det korrekt förfarande att lufta bromssystemet och hjälper dig att hitta komponenter i ditt fordon. Du kan köpa en servicemanual på de flesta Bildelsaffärer eller rådfråga en gratis på de flesta allmänna bibliotek.
 • Rengör bromsvätska spill från bilen organ omedelbart eller färgen kan skadas.
 • Se till att täcka ändarna av bromsslangar gång du kopplar och ta bort huvudcylindern. Förorening av bromssystem kan leda till allvarliga skador system.


 • Relaterade artiklar


  hur man skapar en pimped ut bil
  hur man förbereder en bil för att spara bränsle
  hur man byter en styrstag i en Lincoln Navigator
  hur man byter bakre signalljus i en ford explorer
  hur du justerar timing i en VW Beetle
  hur man byter värmaren kärna i en saturn ion
  hur man byter en styrstag i en Chrysler Sebring
  hur man håller insidan av bilen ren
  hur ändrar kupéfilter i en Jaguar X-Type
  Felsökning tändsystemet i en Cheva lavin