hur man byter en bränsletank

hur man byter en bränsletank

En bränsletank är monterad på baksidan av din bil och utom synhåll. Inte undra på de flesta människor glömmer det, tills den är skadad eller utvecklar ett läckage från rost, väg vibration eller en olycka. Då är det dags för en ersättare. Byta en bränsletank är inte alltför svårt om du följer den rätta förfarandet och vidta extra försiktighetsåtgärder. Tänk på att bensin är mycket lättantändlig. Men dessa enkla steg guidar dig att ersätta din tank på några minuter. Låt oss börja

Du behöver:
Jack och två pallbockar.
Bränsletank.
Hand sifon pump.
Bänd bar.


1.
Parkera bilen på en väl ventilerad plats och höja bak i bilen med en domkraft och stödja det säkert på pallbockar.

2.
Ta av locket gas filler att avlasta bränsletanken och att avlasta bränslesystemet. Se Tips för mer information.
3.
Öppna huven, och sedan koppla bort kabeln från den negativa polen på batteriet.
4.

Töm bränsletanken till en godkänd gas behållaren med hjälp av en hand-sifon pump om det behövs. På vissa bilmodeller är en avtappningsplugg tillhandahålls på bränsletanken.
5.
Se sammansättningar kommer inte att vara på det sätt som du sänker tanken. Om det behövs, skruva loss och flytta undan eller ta bort komponenter. Se till att hålla skruvarna på ett säkert ställe och gör en anteckning av den ursprungliga placeringen av komponenterna.
6.
Dra domkraften under bensintanken, höja den och placera en bit av träblock mellan Jack's stödpunkt och bränsletanken. Detta kommer att hjälpa dig att sänka bensintanken gradvis.
7.
Dra ur bränslepumpen elektrisk och koppla bort klämmorna säkra bensinslangarna fäst på tanken om de är tillgängliga på denna punkt. Annars gå till nästa steg.
8.
Demontera bulten eller muttern från ena änden av vardera metall banden säkra bränsletanken på kroppen ram och flytta remmar ur vägen så mycket som möjligt. Några tankar är som skruvas gå igenom tankflänsen.
9.
Sänk domkraften successivt och se till att tanken är lös. Om det behövs, använd en spett att frigöra tanken. Om du inte gjorde det i steg 7, dra ut el-kontakten och koppla bort klämmorna bränsleslangen så fort du har tillgång till dem. Glöm inte att slangen är fäst på tankens sida.
10.
Bort tanken från bilen, och sedan placera den nya tanken på toppen av domkraften för att hjälpa du höjer den enhet gradvis när du ansluter slangar och elektriska kontakten. Bolt banden och alla andra komponenter redan tagits bort. Ta bort domkraften, lägre fordonet och häll gas i den nya tanken. Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet.

Tips och varningar


 • Kontakta ditt fordon servicehandboken för att korrekt metod att avlasta bränslesystemet på din fordonet. Du kan köpa en servicemanual på de flesta Bildelsaffärer eller rådfråga en gratis på de flesta allmänna bibliotek.
 • Du kan köpa en billig hand-sifon pump vid de flesta bildelar butiker.
 • Under inga omständigheter försöka att svetsa eller löda en bränsletank att fixa en läcka. Även på ett bränsle tom tank, bränsle tuggummi knuten till inre tankens väggar kan fatta eld från lödning värme. Konsultera en professionell svetsare vid behov.
 • När du arbetar i din bil bränslesystemet, se till att du är i en väl ventilerad plats, åtskild från apparater med öppen eld som torkar eller varmvattenberedare och inte tillåta rökning i närheten av din fordonet.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar timing i en Lincoln Navigator
  Felsökning tändsystemet i en Mercury Cougar
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en dodge ram
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Jeep Grand Cherokee
  hur man byter en underhood relä i en GMC Sierra
  hur man dra en motor oljeavtappningspluggen
  hur man byter skivbromsar fram i en Chevy Impala
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en toyota tundra
  hur man byter skivbromsar fram i en toyota tundra
  hur man håller speglar från imma upp