hur du tar bort rost från motorn gjutjärn

hur du tar bort rost från motorn gjutjärn

Oavsett om att bygga om en motor eller bara återställa en funktionsduglig motor är rost ibland närvarande och behöver tas bort. Det finns många sätt att ta bort rost från gjutjärn. Normalt lite armbåge fett och en kemisk rostborttagare kan göra jobbet. Men för en motor som kommer att byggas om, låt verkstaden handtaget knepig

Du behöver:. .
Eva-Rust Rust Remover
Naval gelé.
Stålborste.
Skrapor.
Trasor.
Svamp.
Pensel.
Sandblästern.


1.
Demontera motorn till nakna blocket. Välj en mekanisk verkstad som du litar på att göra jobbet. Verkstaden kommer moms och sköt sprängning blocket. Detta tar bort allt fett och rosten. Blocket kan sedan målas.
2.
Behandla rost områden med Naval Jelly om du väljer att göra jobbet själv. Applicera Naval gelé med en borste. Låt den kemiska sitta i 30 minuter. Skrubba ytan med en stålborste om rost är tung. Om rost är fortfarande närvarande är upprepa proceduren flera gånger tills rosten bort.
3.
Applicera eva-Rust till rostiga områden som ett annat alternativ. Blöt en trasa eller svamp med eva-Rust och låt sitta. Mängden hålltid motsvarar graden av rost. Skrubba med stålborste mellan soakings för envisa fläckar. Om möjligt, avfettar och rengör området innan eva-Rust.
4.
Köpa en liten sandblästern att ta bort rost. Detta kan vara mer ekonomiskt än att använda verkstaden om du har flera kvarter att göra. Följ alla operatör säkerhetsåtgärder som föreskrivs av sandblästern tillverkaren.
5.
Rengör områden med lösningsmedel när rosten har tagits bort, och tillämpa primer eller färg för att förhindra rost från återkommer. Rost kan förebyggas och alla metallföremål bör kontrolleras regelbundet för rost.

Tips och varningar


 • Följ tillverkarens anvisningar vid användning av kemikalier.
 • Använd skyddsglasögon och handskar.


 • Relaterade artiklar


  hur att sälja en bil till en annan person
  hur man kan kontrollera linjer bränslesystemet
  hur man inspektera drivlinan i en Pontiac Grand Prix
  Hur berätta om du behöver nya däck.
  hur man inspektera för däck defekter i en dodge ram
  hur man rengör vattentät plast golv
  hur man roterar däcken på en Jaguar X typ
  hur man byter en dragstång slutar Saturn Vue
  hur man byter skivbromsar fram i en Toyota Corolla
  hur man håller insidan av bilen ren