hur man inspektera drivlinan i en Chevy Impala

hur man inspektera drivlinan i en Chevy Impala

Den Chevy Impala har en framhjulsdriven drivlinan som bör inspekteras varje 12. 000 miles eller en gång om året för att undvika kostsamma problem eller en allvarlig olycka. Drivlinan består av motorn, transmissionen och hjulen. Resten av bilen är enbart där för utseende och säkerhet. Inspektera denna viktiga del hjälper till att säkerställa din bil är fri från defekter som skulle kunna orsaka en olycka
1.
Provkör din Chevy Impala, lyssna noga för några ovanliga ljud, som klickande eller clunking när du kryssar med låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan. Om du upplever några skakningar, skramlande, vindavdrift eller dra medan du kör, kan du skada på styr-eller avstängning.
2.
Låt bilen når normal arbetstemperatur, vilket tar ca 10 minuter. Parkera bilen, men lämna det igång. Pop huven och kontrollera transmissionsolja med Impala igång och sedan stänga av den för att kontrollera oljan. Båda har metall pinnar som du drar ut, som har etiketter på locken. Mätstickan är på förarsidan under luftfiltret och transmissionsolja minnet är på andra sidan nära baksidan av motorblocket.
3.
Hitta de två metall pinnar som du drar ut, som har etiketter på locken. Mätstickan är på förarsidan under luftfiltret och transmissionsolja minnet är på andra sidan långt bak på motorblocket. Torka av mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivån av vätska i behållare och lägga till fler, om någon faller under hela märket.
4.
Titta på bilens drivlina. Höj Chevy Impala på en lyftanordning och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen. Var noga med att kontrollera halfshafts och-knutar.
5.
Kontrollera läckage av vätskor från lederna eller sälar. Leta efter torr röta eller sprickor i något av hårdplast som utgör boot täcka axlarna.
6.
Sänk bilen och kontrollera alla slangar och klämmor på motorn. Dessa omfattas inte av garantin och den kan skapa större problem, om de ska få lov att bryta. Den Chevy Impala kommer med ett bra 5-year/100, 000 mil drivlinan garanti som täcker motor, transmission, axlar och drivaxeln.

Tips och varningar


 • olja i din Chevy Impala bör behålla en ljus färg och bör inte vara svart, medan transmissionsolja bör rödaktig i färgen.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Kia Spectra
  hur man byter skivbromsar fram i en Nissan Sentra
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Hyundai Santa Fe
  Felsökning tändsystemet i en Dodge intrepid
  hur man byter värmaren kärna i en Subaru Outback
  hur man byter en glödlampan i en Honda Accord
  hur man byter fläkt i en Dodge Caravan
  hur man byter en dragstång slutar ford explorer
  hur man byter en styrstag sluta i en Acura Integra
  hur man byter en styrstag i en Lincoln Navigator