hur man byter skivbromsar fram i en geo metro

hur man byter skivbromsar fram i en geo metro

Din 1997 Geo Metro är pålitlig och gas effektiv. För att hålla den i toppskick körförhållanden du bör utföra nödvändiga och förebyggande underhåll i rätt tid. En av underhåll processer som måste slutföras är att byta de främre skivbromsar på din Geo Metro

Du behöver:.
Momentnyckel
. Bromsbelägg.
Bromsvätska.
Antikärvmedel.
Kilar eller liknande föremål.
Mekaniker gästbok.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln. Se till att parkeringsbromsen är på. Användning av trä kilar eller liknande föremål för att blockera hjulen för att förhindra rullning. Med hjälp av en spruta, kalkon baster eller liknande verktyg, dränering två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern. Höj fordonet och fäst den på jackstands.
2.
Bort hjulet. Lägg två hjulmuttrarna på säkra skivan i stället. Ta bort de 2 bultarna ok bild stift. Lyft av bromsok från fästet. Häng upp bromsok från ramen med hjälp av mekanik tråd. Undvik att låta ok för att dingla eller hänga bromsledningstryck eller bromsen linjen kommer att skadas.
3.
bort bromsbeläggen och slitage indikatorer. Ta bort anti-skrika shims och den anti-skrika fjädrar och plattorna stöd. Använd en ren trasa och lösningsmedel sprej för att rengöra bromsok fästskruvar och bussningar bilden.
4.
Installera bromsbelägg stöder plattorna på monteringskonsolen. Installera ny platta slitagevarnarna på kuddar. Kontrollera att pilen på indikatorer pekar i den riktning av skivan rotation. Installera nya anti-skrika kuddar på baksidan av kuddar. Installera anti-skrika fjädrar. Montera kuddarna på fästen.
5.
Tryck bromsok tillbaka kolven till bromsok med en C-klämma. Sätt tillbaka bromsok enheten på monteringsplattan. Applicera en liten lager av antikärvmedel till trådar och ytor. Undvik att använda spray smörjmedel eller fett för denna applikation. Med hjälp av en momentnyckel, vridmoment bultarna.
6.
Avlägsna de 2 muttrarna och installera hjulet. Med hjälp av en momentnyckel, dra åt muttrarna med 26 fot /pounds. Fyll på olja om tillämpligt. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Starta motorn och pumpa bromsarna 3 till 4 gånger för att ge plats på bromsbeläggen. Provkör fordonet vid låga till måttliga hastigheter för att säkerställa att underhållet har utförts korrekt.

Tips och varningar


 • Undvik att låta ok för att dingla eller hänga i bromsslang eller bromsen linjen kommer att skadas.
 • Besök din lokala bildelar leverans butik för att köpa de verktyg och förnödenheter som behövs för att utföra detta underhåll. Var beredd att ge året märke och modell när butiken arbetstagaren begär denna information.


 • Relaterade artiklar


  hur att sälja en bil snabbt i Wisconsin
  hur man rengör tyg eller vinyl suffletter
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Corolla
  hur man byter bakre signalljus i en Chevy Camaro
  hur man byter en dragstång slutar ford mustang
  hur man byter ett relä i en Kia spektra
  hur man byter bakre signalljus i en Ford Focus
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en ford explorer
  hur man byter en glödlampan i en Toyota Camry
  hur man inspektera för däck defekter i en Dodge intrepid