hur man byter skivbromsar fram i en Pontiac Grand Am

hur man byter skivbromsar fram i en Pontiac Grand Am

Om du har en 2001 till 2004 modell Pontiac Grand Am och det drar åt sidan när du ansöker på bromspedalen eller om din bromsljus tänds och lyser för hela enheten så har du ett problem som kan bli kostsamma eller dödlig om den inte åtgärdas. För att lösa problemet, ersätta främre skivbromsarna i din Pontiac Grand Am

Du behöver:. .
Bromsbelägg
Bromsvätska.
Turkiet baster, spruta eller liknande verktyg.
Momentnyckel.
Mekaniker gästbok.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln. Hjälp av en spruta, kalkon baster eller liknande verktyg, dränering två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern. Höj Grand AM upp och fäst den på jackstands. Ta bort hjulet församling.
2.
Ta bort bromsok ur styrspindeln. Använda mekaniker gästbok avbryta bromsok från ramen av fordonet. Undvik att ha bromsok dingla eller hänga i broms slang eller kommer det att resultera i bromsledningen skadas. Ta bort både inre och yttre bromsbelägg. Att avsätta klippet luta ut inombords plattan på toppen.
3.
Ta utombordaren pad. Släpp montering pluggen ur hålet i bromsoket genom att skjuta utanför plattan i en inre rörelse. Dra inombords pad utåt för att ta bort den från oket.
4.
Installera inombords pad. Kontrollera att fjäderklämman bedriver bromsoket position. Installera utombordaren pad över bromsok slutet. Se till att montera pluggarna snäpp i monteringshålen i bromsoket. Installera bromsok över rotorn på styrspindeln.
5.
Sätt bromsok fästskruvar och ärmar. Dra åt bultarna till 23-ft. lbs. Återanslut hjulenheten. Lägg bromsvätska. Anslut den negativa kabeln till batteriet.
6.
Starta motorn och pumpa bromsarna 3 till 4 gånger för att ge plats på bromsbeläggen. Provkör fordonet vid låga till måttliga hastigheter för att säkerställa att underhållet har utförts korrekt.

Tips och varningar


 • Besök din lokala bildelar leverans butik för att köpa verktyg och förnödenheter som behövs för att utföra detta underhåll. Var beredd att ge året märke och modell av din Grand AM när butiken arbetstagaren begär denna information


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en styrstag i en GMC Sierra
  hur man tvättar bilen olja från en bil
  hur att sälja en bil till någon
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Pontiac Grand am
  hur man byter en styrstag i en Mitsubishi Galant
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Mazda6
  Felsökning tändsystemet i en Chrysler Town & Country
  hur man byter en dragstång slutar dodge intrepid
  hur man byter en styrstag i en Nissan Maxima
  hur du justerar timing i en Plymouth neon